Спорт (Відео)

Кікбоксери Чернігівщини стали третіми в Україні (Відео)

Команда Чернігівщини з кікбоксингу ISKA на початку цього місяця виборола третє загальнокомандне місце на Кубку України з кікбоксингу ISKA серед дорослих і на всеукраїнських змаганнях серед дітей від 8-ми і до 17 років.

«Чернігівська збірна команда області показала відмінний результат. Ми зайняли 78 призових місць із 30 тільки перших, 15 других і бронзові. У загальному командному заліку наша команда зайняла третє командне місце серед 18 регіонів»,- Роман Луданик, старший тренер КПНЗ «ДЮСШ «Україна».

«У нас із кожним роком наш склад омолоджується. Нові спортсмени підростають. Зміна поколінь іде, тому ми на ці змагання повезли більш молоду, талановиту нашу команду, яка дуже непогано взяла планку. Третє командне місце»,- Сергій Кужельний, майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу ISKA, тренер із кікбоксингу.

У минулі вихідні Харків приймав файтерів із 18 регіонів України. Чернігівщину представляла команда з 25-ти спортсменів. На сьогодні кікбоксинг в області набуває дедалі більшої популярності, і молоді спортсмени достойно представляють нашу область на різних рівнях. Кажуть, спорт змінює їх на краще.

«По-перше, впевненість у собі, хорошу фізичну силу, витривалість»,- Ярослав Москаленко, займається кікбоксингом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярмоленко та Чередінов можуть стати почесними громадянами Чернігівщини

«Він розвиває ті якості, які мені допоможуть у житті, – захистити себе. У такому світі ми живемо, що зараз без цього нікуди. Завжди ти повинен бути готовий захистити себе»,- Ілля Буданов, займається кікбоксингом.

«Мені це дає те, що я можу захистити себе. Коли до мене задираються, я можу дати відсіч»,- Давид Даниленко, займається кікбоксингом.

«Спорт мене убезпечує від усіх негативів у житті. Щоб не займатися чим-небудь, коли в нашому віці випивають, курять і все інше»,- Андрій Кириченко, займається кікбоксингом.

«Тренер – це другий батько, який займається тим же вихованням. Якщо батьки не займаються вихованням, то займається цим тренер»,- Андрій Кужельний, заслужений тренер України з кікбоксингу.

За словами Андрія Кужельного, спорт загалом, і кікбоксинг зокрема – це шлях до самовдосконалення та внутрішньої дисципліни.

«Здоровий спосіб життя – це раз. Самодисципліна – два. Спілкування з друзями – це три. Саморозвиток – чотири.  Ми здебільшого всі лінуємося, але, приходячи на тренування, тягнемося один за одним»,- Андрій Кужельний, заслужений тренер України з кікбоксингу.

Завжди спорт для молоді був і є своєрідною альтернативою шкідливим звичкам, а на сьогодні ще й гаджетам. Це можливість виховати в собі бійця, який ставитиме собі в житті цілі та досягатиме їх.

«Один за всіх. І всі за одного».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button