Спорт (Відео)

Розвиток фізичної культури на Чернігівщині: в області будуватимуть нові спортивні об´єкти (Відео)

Олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич отримала ліцензію на участь в літніх Олімпійських іграх у Токіо. У Чернігівській облдержадміністрації повідомили, що такі спортсмени матимуть фінансову підтримку.

«Спортсменам, які отримали ліцензії на участь у іграх, за рахунок коштів обласного бюджету виплачуються щомісячні стипендії, розмір яких від 2 до 10 тисяч гривень. Також підтримка з обласного бюджету надається кращим молодим обдарованим спортсменам і спортсменам з інвалідністю. Загальна сума – 243 тисячі гривень», — Олена Дума, заступник голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міцне здоров’я чи відраза на все життя: як спортивні секції впливають на майбутнє дітей

Говорили і про спортивну інфраструктуру. Так, за підтримки Державного фонду регіонального розвитку за минулий рік в області збудовано та зроблено капітальний ремонт 5 спортивних об´єктів. Зокрема стадіону «Юність» у Чернігові, на який витратили майже 58 мільйонів гривень.

«У Сосницькій громаді провели реконструкцію центрального стадіону з господарськими й адміністративними будівлями. Вартість проєкту – 5,1 млн грн. У Корюківській громаді збудували футбольний стадіон, облаштували трибуни для глядачів і роздягальні на території Корюківської школи №4. Вартість проєкту – 6,6 млн грн», — Олена Дума, заступник голови Чернігівської ОДА.

Для жителів Семенівської громади збудована спортивна зала, а в Остерській – завершується ремонт відкритого стадіонного комплексу. Цього року заплановано зробити капітальний ремонт 400-метрового легкоатлетичного стадіону в Носівці. У Борзні запланований капітальний ремонт стадіону «Колос»

«Загальна вартість робіт – 15,2 млн грн, зокрема субвенції ДФРР – 12.9 млн грн, коштів місцевих бюджетів – 2.3 млн грн, Носівська громада – 2.3 млн грн, або 20% співфінансування. А Борзнянська – 800 тис. грн, або 10% спів фінансування», — Олена Дума, заступник голови Чернігівської ОДА.

Уже подано 408 проєктів будівництва спортивних майданчиків в області. 57 з них будуть у Чернігові, Ніжині, Новгороді-Сіверському та Прилуках. Олена Дума також повідомила, що загалом фізичною культурою та спортом займається кожен десятий мешканець області, а це 92 тисячі людей. А 263 спортсмени з Чернігівщини увійшли до складу збірних команд України.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button