Спорт (Відео)

У Чернігові починають розвивати бразильське джиу-джитсу (Відео)

У Чернігові планують започаткувати школу з бразильського джиу-джитсу на базі одного зі спортивних клубів. І тренуватимуть тут як дітей, так і дорослих.

«До нас нещодавно приїжджав Єгор Либідь. Він має коричневий пояс із бразильського джиу-джитсу. Він проводив семінар і поділився своїми навичками, своїми прийомами. Багато цікавого було. Багато людей було з Чернігова. Ми заручилися його підтримкою в цьому питанні. Він нас консультуватиме онлайн і також приїжджатиме на ще один семінар. Може проведе атестацію»,- Роман Буряк, тренер.

Цей вид спорту малотравматичний. Існують навіть спеціальні групи для дітей з особливими потребами. Опанувати джиу-джитсу можна з нуля – як малечі, так і людям старшого віку.

«Воно підходить як маленьким діткам, так і старшим, і дорослим. Добре заходить дівчатам для самозахисту. Там є нижні позиції, коли на вас нападають. І є такі больові точки та прийоми, які я бачив тільки в джиу-джитсу»,- Михайло Партика, президент спортивного клубу «Рanda gym», президент Чернігівської обласної федерації тхеквондо GTF.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи Чернігова не переводитимуть на дистанційне навчання з понеділка

Роман Буряк розказує, що з джиу-джитсу познайомився приблизно п’ять років тому. Прийоми він почав використовувати в рукопашному бою. Каже, що вони виявилися доволі ефективними. Він пояснив, що техніки бразильського джиу-джитсу дають можливість здолати фізично сильнішого супротивника.

«Бразильське джиу-джитсу базується на боротьбі на землі, в партері. Там усі прийоми пов’язані з переведенням суперника в партер, тоді вже виконуються прийоми захоплення на руки і на ноги, або на шию та всі суглоби. Є розділ самооборони, де дозволено удари ногами в партері»,- Роман Буряк, тренер.

Він також зазначив, що навчитися бразильського джиу-джитсу не так складно. Приблизно через три місяці регулярних занять у залі спортсмени вже можуть виступати на змаганнях.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button