Спорт (Відео)

У Чернігівському вищому навчальному закладі відкривають напрям єдиноборств (Відео)

У Чернігові стартував перший цього року потужний чемпіонат із кікбоксингу, який відкриває серію турнірів, що готуватимуть наших бійців до змагань різних рівнів.

«Ми починаємо цей рік із відкритого чемпіонату міста з кікбоксингу ISKA. У нас беруть участь приблизно 150 бійців. Це з міста Чернігова, з Чернігівської області та є команда з Ірпеня»,- Андрій Кужельний, співорганізатор змагань, керівник представництва Федерації кікбоксингу України ISKA у Чернігівській області.

«Набивка спортсменів. Вони набираються досвіду, готуються на чемпіонат області. Там уже буде приблизно 300 учасників. І підготовка безпосередньо до чемпіонату України»,- Сергій Кужельний, тренер із кікбоксингу.

«Більше молоді залучається до занять кікбоксингом. Дедалі більше спортсменів виходять на чемпіонські п’єдестали. Починаючи від чемпіонатів України і закінчуючи чемпіонатами світу»,- Роман Луданик, тренер із кікбоксингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілки Чернігівщини вибороли низку нагород чемпіонату України в приміщенні зі стрільби кульової

Турнір зібрав орієнтовно 150 спортсменів. Вік бійців – від 6 років. Емоції учасників, зокрема переможців, зашкалювали.

«Великий притік ендорфінів і щастя. І розуміння того, що немає нічого неможливого»,- Антон Антоненко, кікбоксер, м.Чернігів.

«Було багато почуттів – страх, переживання, впевненість. Багато чого»,- Микола Нечепа, кікбоксер, м. Чернігів.

На сьогодні Чернігів – серед лідерів у динаміці розвитку кікбоксингу ISKA. Більше того, відкриваються нові горизонти щодо можливостей подальшого «росту» цього виду спорту.

«У Чернігові дуже динамічно розвивається кікбоксинг. На попередніх змаганнях, які відбувалися перед Новим роком, у нас було 220 бійців. Це означає, що популяризація серед молоді бойових видів спорту росте. І дуже багато хлопців і дівчат приходять до нас займатися безпосередньо кікбоксингом ISKA . Ми зараз у нашому педагогічному університеті відкриваємо напрям єдиноборств. Я там буду старшим тренером, тому розраховую, що в найближчі 5 років у нас буде не 220, а п’ятсот учасників на наших змаганнях»,- Андрій Кужельний, співорганізатор змагань, керівник представництва Федерації кікбоксингу України ISKA у Чернігівській області.

Найближчі плани чернігівських кікбоксерів – це виїзд на турнір у Києві, чемпіонат області та відбір на чемпіонат України. Графік спортсменів дуже щільний – щоб не втрачати форму та достойно представляти наш регіон як у межах України, так і на світовій арені.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button