Спорт (Відео)

У Чернігові опановують напрям єдиноборств, що набуває популярності в Україні (Відео)

8-річний син Альони Вітченко раніше займався рукопашним боєм. Тепер опановує тхеквондо за версією GTF.

«Ми ставимо на те, що дитина має всесторонньо розвиватися. Цей вид спорту максимально підходить для таких можливостей. У дітей розвивається координація, розвивається гнучкість, вони вчаться працювати в колективі і водночас опановують елементи самооборони. Зараз це необхідно, щоб дитина почувалася в суспільстві захищеною», — Альона Вітченко, мама спортсмена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варіанти домашніх тренувань від іменитої спортсменки з Чернігова (Відео)

Саме напрям тхеквондо за версією GTF поширений у Європі. В Україні він тільки починає розвиватися. Зараз його вивчають в одному з чернігівських спортивних клубів. Відмінною рисою є те, що 70% ударів наносять ногами, а 30% – руками. Є й схожі риси з іншими видами єдиноборств.

«Я сам виходець із рукопашного бою. Я п’ять років тренував. Там, якщо проводити правила і змагання, то воно схоже дуже. Наші правила з рукопашного бою – це семі-контакт та лайт-контакт. Це робота без зупинки. Якщо брати олімпійський вид спорту тхеквондо, то там є те саме: удари руками і ногами, але удари руками наносять лише в тулуб», —  Михайло Партико, президент спортивного клубу «Рanda gym», президент Чернігівської обласної федерації тхеквондо GTF.

Займатися тхеквондо за версією GTF можуть як діти, так і дорослі.

«У нас є доросла група. Ми відпрацьовуємо й ударну роботу, у нас є боротьба. Ми пов’язуємо ці моменти. Це як рукопашний бій, але він іде в комплексі. Я вважаю, ми повинні володіти цими видами. І боротьбою, і ударною технікою», — Михайло Партико, президент спортивного клубу «Рanda gym», президент Чернігівської обласної федерації тхеквондо GTF.

До того ж цей напрям передбачає групи для занять паратхеквондо. Ним можуть займатися люди з особливими потребами та фізичними вадами. Михайло Партико розповів, що зараз створює групу, до якої набирає глухонімих дітей. Вони займатимуться цим видом спорту безкоштовно. У майбутньому Федерація проводитиме спеціальні змагання для глухонімих.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button