Спорт (Відео)

Кікбоксерка з Чернігова: власний погляд на жіночий успіх у спорті (Відео)

Жінки вже давно довели, що єдиноборства — це не лише чоловічий вид спорту, оскільки вони успішно змагаються на рівних із чоловіками та виступають як приклад сили та впевненості для інших спортсменок. Олександра Нечипоренко з дитинства пов’язала своє життя зі спортом і вже у 19 років досягла приголомшливих результатів.

«Єдиноборством я почала займатися з шести років, спершу це було бажання батьків – для самооборони, фізичного розвитку. Потім із роками тренувань, змагальної діяльності це вже були мої вподобання», — кандидат у майстри спорту з кікбоксингу Wako Олександра Нечипоренко.

Після 13 років спортивної кар’єри Олександра вважає, що підтримка тренера та близьких є важливою складовою для перемоги на поєдинках. Які ж емоції вона відчуває перед тим, як вийти на ринг?

«Це завжди хвилювання, переймаєшся, яке ти місце займеш, як ти виступиш.

Але коли виходиш у ринг, то все. Все, що за межами рингу, ти не бачиш. Бачиш лише свого противника і все. Більше ні про кого нічого не думаєш», — кандидат у майстри спорту з кікбоксингу Wako Олександра Нечипоренко.

Чернігівська спортсменка брала участь у різноманітних змаганнях – від чемпіонату міста і до чемпіонату світу. Однак важливим етапом для неї став виступ на міжнародній арені: 18 лютого у Хорватії вона стала бронзовою призеркою Кубка Європи з кікбоксингу.

«Кожна перемога, кожен програш дають свій результат, але наразі немає тієї перемоги, щоб пишатися, це все етапи до досягнення мети – перемоги на чемпіонаті світу, виконання розряду заслуженого майстра спорту України. Я пишаюся кожною перемогою та програшем, але вже хочеться більше», — кандидат у майстри спорту з кікбоксингу Wako Олександра Нечипоренко.

Повномасштабна війна змінила всі сфери життя, і спорт не став винятком.

«Федерація кікбоксингу Wako України згрупувалася, вже з вересня 2022 року почала відновлювати змагання. Однак змінилася кількість учасників, бо більшість повиїжджала за кордон, але коли ми їздимо на міжнародні змагання, ті, хто повиїжджав, все одно виступають за збірну України, хоч і тренуються за кордоном, але разом із нами», — кандидат у майстри спорту з кікбоксингу Wako Олександра Нечипоренко.

Попри всі труднощі, чернігівська спортсменка має великі плани та вірить у світле майбутнє.

«Тренуватись і досягти звання заслуженого майстра спорту України. Перемогти на чемпіонаті світу та бути прикладом у нашому клубі для майбутніх вихованців, бути тренером, закінчити університет гарно і тренувати діток», — кандидат у майстри спорту з кікбоксингу Wako Олександра Нечипоренко.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button