Спорт (Відео)

Замість спортзалу – подвір´я багатоповерхівки: чернігівські тренери знайшли альтернативу, що допомагає зберегти фізичну форму (Відео)

Закриття спортзалів і карантинні обмеження не зупиняють чернігівців. Вони шукають нові способи підтримувати своє тіло у формі.

«Усі в однакових умовах перебувають на карантині і всі хочуть працювати. Не хочуть зупинятися на цілях, досягнутих у залі. Продовжуємо працювати, продовжуємо тренуватися, досягаємо цілей, які учасники ставлять перед нами»,- Влад Літвін, тренер.

Чернігівський тренер Влад Літвін зі своїми колегами знайшли спосіб, як цього досягти завдяки тренуванням на свіжому повітрі. Замість залу – звичайний майданчик біля однієї з чернігівських багатоповерхівок. Тренування проводять і на Валу. На заваді стає тільки погана погода.

«Для кожної людини своє підібране харчування,оскільки, в кожного все індивідуально,робота тут відбувається як у динаміці,так і встатиці, силові навантаження, підключаємо кросфіт, хтось бігає ще додатково, хтось ні. Якщо немає проблем з суглобами, то доповнюємо бігом, різними фізичними навантаженнями. Переважно приходять ті, хто займається зі мною в залі. Решта людей соромиться. З балконів дивляться, знімають сторіз, відосики, але підходити соромляться…попросити попрацювати або записати на тренування»,- Влад Літвін, тренер.

Такі заняття допоможуть зберегти фізичну форму та повернутися до залу, не втративши набутого результату. Тим паче, що наразі відбувається «Заміс тренерів». Він триває 90 днів. У рамках проєкту люди не тільки худнуть, а й набирають м´язову масу, якщо є така потреба. Кожен учасник проєкту працює з тренером індивідуально. Сюди набирають людей незалежно від віку. Усі протипоказання тренери беруть до уваги. На час карантину проєкт заморозився. Відновиться одразу після його закінчення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечна звичка: лікарі розповіли, чому не варто проводити експерименти зі своїми суглобами (Відео)

«Після закінчення 90 днів результат оцінять три незалежні судді, які й виносять вердикт, хто переміг у проєкті. У цьому сезоні в нас буде три категорії:«40+»–це вікова категорія; категорія, хто максимально скинув у відсотках вагу, та категорія, коли людина, яка показує більше промальоване тіло. Кожні 30 днів ми з кожним учасником міняємо раціон харчування і міняємо тренувальний процес, залежно від того, як він досягає результату під час нашого проекту»,- Влад Літвін, тренер.

За результатами «Замісу» оберуть трьох переможців. У минулих сезонах їх нагороджували путівками до Європи, цього разу буде грошовий приз на суму 33 тисячі гривень. Це знову ж таки пов´язано з коронавірусом і складністю виїзду за кордон. Але поки «заміс» на паузі, його учасники придумують власні челенджі, що також допомагає зберегти форму.

«Вирішив створити такий челендж, як присідання. Спершу було 100 присідань. Мене підтримали хлопці. Людей набралася велика кількість. Присідання було на 7 днів по 100 разів. Протягом 7 днів треба було присісти 100 разів. Я планував робити це за день, але люди робили за раз. Тому це ще було крутіше. Що стосується бігу, то йде від двох кілометрів на день протягом 21 дня»,- Станіслав, учасник проєкту «Заміс тренерів».

Влад Літвін зазначає, що під час карантину важливо зберігати фізичну активність і поза тренуваннями.

«Сидіти на попі рівно і нічого не робити, то до кінця карантину можна +10 кг додати і потім скаржитися, розповідати, як все погано було. А так мінімально задіяти себе, додати якоїсь активності, хоча б просто сходами ходити. До магазину не в машині проїхати, а на велосипеді або пішки. Вже буде плюс до побутової активності. І якщо харчування ще дотримуватися, то взагалі можна отримати мінус на кінець карантину»,- Влад Літвін, тренер.

У режимі вуличних тренувань Влад Літвінов та учасники його команди працюють від самого початку карантину. Займаються невеличкими групками по 6-7 осіб. Тренування відбуваються тричі на тиждень зранку та ввечері у неробочий час.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button