Спорт (Відео)

Змагання найкращих: у Носівці змагалися юні легкоатлети з усієї області (Відео)

Атмосфера юнацького запалу та спортивної боротьби царювала 22 квітня на стадіоні дитячо-юнацької спортивної школи Носівської міської ради. Цього дня в місті відбувся обласний етап V літньої гімназіади України 2023 року з легкої атлетики.

14 команд із різних громад області, понад 250 спортсменів і нестримне бажання кожного з них перемогти створили неповторну атмосферу завершального етапу обласної універсіади.

«Це один з наймасштабніших заходів, які зараз у нас в області відбуваються. Сьогодні у нас присутні орієнтовно 250 спортсменів. Це спортсмени з різних територіальних громад, учні і учениці різних загальноосвітніх шкіл. Це захист комплексний, уже відбулися змагання з баскетболу 3 на 3, настільного тенісу, шахів, сьогодні в Чернігові відбувається змагання з орієнтування», — начальний Чернігівського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Денис Закружний.

«Сьогодні Носівська територіальна громада приймає змагання з бігу на 100 метрів (хлопці-дівчата), бігу на 200 метрів, бігу на 400, на 800, бігу на 1100, стрибки в довжину, метання ядра, списа і диску. Всі ці види, всі ці зони працюють і з радістю очікують на переможців», — начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Носівської міської ради Наталія Тонконог.

Носівка вперше приймає в себе гімназіаду. Стало можливим це завдяки новому стадіону, який обладнаний усім необхідним, аби створити зони для проведення змагання з кожної дисципліни.

«Прекрасний стадіон, любо-дорого зайти. Все дуже сучасно: доріжка, розмітка – все як на гарних сучасних європейських стадіонах», — заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту Микола Гурневич.

Кожна команда, яка бере участь у змаганнях, доклала чималих зусиль, аби на цьому етапі гімназіади показати найкращі результати. Схвильованими під час змагань були і спортсмени, і їхні тренери, утім, кожен із них впевнений у своїй перемозі.

«Приїхали на змагання, чудово все організовано, хороша погода. Є усі умови для того, аби діти показали чудовий результат», — тренер команди міста Козелець Олексій Шарат.

«Я налаштований на перемогу, гадаю, що в мене є всі шанси», — представник команди міста Козелець Артем Боянський.

Впевнено про свої сили та перемогу заявляють і представники команди міста Прилуки:

«У нас у Прилуках здавна виховувалися таланти. Тому на ці змагання ми готувалися і розраховуємо здобути якнайбільше перемог та золотих медалей», — тренер команди міста Прилуки Євген Мачульний.

«Ми завжди налаштовані тільки на перемогу. Працюємо потужно, зараз готуємось перед літнім сезоном. Такий старт – прекрасна можливість показати свої досягнення», — представниця команди міста Прилуки Василіса Климкіна.

Боротися точно є за що, адже кращі легкоатлети обласного етапу представлятимуть Чернігівщину у Всеукраїнському фіналі гімназіади, що відбуватиметься 22-25 травня у Львові.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button