Спорт (Відео)

Змагання рятувальників: у Чернігові пройшов Чемпіонат ДСНС України з легкоатлетичного кросу (Відео)

22 команди, 88 учасників із різних куточків України та навчальних закладів ДСНС. Усі вони зібралися на базі Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту. 9 вересня тут пройшов Чемпіонат ДСНС України з легкоатлетичного кросу.

«ДСНС України щорічно проводить спартакіаду серед своїх територіальних підрозділів. У рамках цієї спартакіади цього року Чернігівщина має честь приймати Чемпіонат України з легкоатлетичного кросу. Згідно з календарним планом визначаються області, які є господарями змагань. Змагання проводять із різних видів спорту»,- Андрій Сурмай, начальник управління реагування на надзвичайні ситуації, полковник служби цивільного захисту.

Подібні змагання мотивують рятувальників тримати себе у формі а також допомагають налагодити співпрацю між підрозділами. Саме легкоатлетичний крос обраний невипадково.

«По-перше, це олімпійський вид спорту. По-друге, рятувальникам часто доводиться долати доволі великі дистанції зі швидкістю та навантаженням»,- Андрій Сурмай, начальник управління реагування на надзвичайні ситуації, полковник служби цивільного захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові починають розвивати бразильське джиу-джитсу (Відео)

«Це не тільки пропаганда здорового способу життя. Насамперед легкоатлетичний крос це одна із програм їхньої підготовки»,- Володимир Рябов, головний суддя змагань.

Кожна команда налічувала четверо учасників, одним із них мала бути жінка.

«Бігова програма представлена забігами чоловічими, на тисячу метрів будуть два забіги, жіночі також на тисячу метрів будуть представлені двома забігами. І два чоловічі забіги на 3 тис. м і 5 тис. м»,- Володимир Рябов, головний суддя змагань.

Заслужений майстер спорту України, учасниця двох олімпійських ігор у Лондоні та Ріо-де-Жанейро Юлія Олішевська працює провідним інспектором в управлінні ДСНС Житомирської області. У легкоатлетичному кросі вона бере участь із 2006 року. У Чернігові вона вдруге.

«Тут приїжджали хлопці, які спеціалізуються з кросу, тому вони зможуть подолати з легкістю цю трасу. Для мене це трішечки буде важкувато. Я спеціалізуюся на стадіонних забігах, там рівна траса, гумове покриття. Мені важко даються такі горби. Але я буду старатися не підвести свою команду»,- Юлія Олішевська, учасниця змагань.

І дійсно, не підвела. Юлія Олішевська виборола перше місце в забігу на тисячу метрів серед жінок.

Загалом же переможцем Чемпіонату ДСНС України з легкоатлетичного кросу стала команда Івано-Франківської області. Чернігівщина зайняла 12 місце.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button