ProСпорт

Сергію Семенову немає рівних на Чемпіонаті України з літнього біатлону. Чернігівець здобув друге золото (Відео)

Цими днями увага українських любителів біатлону прикута до Чернігова. На лижній базі проходить Чемпіонат України з літнього біатлону. Пліч-о-пліч із молодими спортсменами змагаються зірки збірної – Сергій Семенов, Юлія Джима, Олена Підгрушна, Ірина Варивинець та інші. Недивно, що змагання викликали чималий інтерес у вболівальників.

Очікування вболівальників Сергій Семенов виправдовує сповна. Наш земляк учора виграв спринтерську гонку, а сьогодні йому не було рівних в гонці-переслідування. Чернігівець допустив лише один промах на вогневих рубежах, і в результаті випередив найближчого конкурента майже на півтори хвилини.

«Був попередній дуже складний збір, я буквально з літака зразу вийшов на старт. Ці два дні біжиться дуже важко, сьогодні впевнено почувався на вогневому рубежі. Я задоволений своїм виступом», — –переможець гонки Сергій Семенов

У чоловічих гонках успішно виступають представники Чернігова. У спринті у вісімці кращих було п`ятеро чернігівців, в гонці переслідування – вже шестеро, це, окрім Сергій Семенова, Дмитро Івасенко, Руслан Ткаленко, Антон Мигда, Максим Івко та Артем Прима, який виборов бронзову нагороду.

«У нас тут значно більша підтримка, цю трасу ми знаємо з дитинства, тому не є дивним, що показуємо такі результати», — переможець гонки Сергій Семенов

Результати чернігівських чоловіків радують президента Федерації біатлону, однак він переконаний, що потенціал у наших земляків значно вищий.

«Треба покращити умови на базі, зробити нормальне стрільбище, поліпшити умови для проживання спортсменів. Це буде ще один крок до того, аби юні чернігівці розвивалися», — президент федерації біатлону України Володимир Бринзак.

Зараз ведуться розмови про передачу чернігівської лижної бази у державну власність і, як наслідок, про її масштабну реконструкцію. Переговори тривають на рівні Міністерства молоді та спорту. Детальніше про це ми вам розкажемо в наших наступних сюжетах. Чемпіонат України триватиме до 30 вересня. Ознайомитися з розкладом змагань можна на сайті Федерації біатлону України.

Ще статті по темі

Back to top button