Суспільство (відео)

Ремонт шкільного укриття: як у Чернігові благодійники допомагають з облаштуванням (Відео)

Одна з головних умов очного навчання цього року – це повна безпека школярів, тобто наявність укриття або бомбосховища. Деякі з них у чернігівських закладах освіти встигли обладнати влітку, а деякі потребують капітального або поточного ремонту. І як це часто буває, для виконання робіт кошти збирають великим колективом і за участі благодійників. В одній із загальноосвітніх шкіл склалася саме така ситуація.

«До нас звернулося керівництво школи з проханням допомогти облаштувати укриття – надати будівельні матеріали та провести поточний ремонт. Я тут побачила багато грибка та грибів, які просто проростали з стіни, і я зрозуміла, що діти не можуть ризикувати своїм здоров’ям, бо навіть коли вони просто там перебувають, вони вдихають це все. Ми відгукнулися на цей запит, для цього отримали грант від благодійного фонду «Разом для України» саме на купівлю будівельних матеріалів саме для цієї школи», — Кристина Ненно, експерт у сфері ЖКГ, засновниця ГО «УПС! Життя в твоєму місті».

У процесі роботи також з’ясувалося, що, окрім внутрішніх робіт із поточного ремонту, необхідні й гідроізоляційні заходи.

«Коли почали будівельні роботи, то постало питання, чому саме на тій стіні ростуть гриби і що там відбувається. Почали копати, приїхав інженер і з’ясував, що основна проблема в тому, що з цієї сторони колись були три вікна і сюди просочується вода. Тепер, аби в майбутньому знову не була та стіна мокра і знову не проростали гриби, необхідно зробити відмостку. Тобто зняти весь цей шар асфальту, зробити все по технології, знову забетонувати та покласти асфальт чи залишити це в бетоні, це дуже важливий момент», — Кристина Ненно, експерт у сфері ЖКГ, засновниця ГО «УПС! Життя в твоєму місті».

Зараз тут активно тривають роботи зі стінами та вентиляцією, а також триває заміна дверей. Утім, грантові кошти покривають лише витрати на будівельні матеріали.

«Ми зверталися до небайдужих, шукали будівельників, які на волонтерських засадах змогли б допомогти нам. Безкоштовно, але головне – професіонально змогли б провести тут ремонтні роботи. На жаль, ми отримали відмови або варіанти, що треба почекати пів року або рік. Але ж діти не мають цього часу, щоб чекати. Тому на сьогодні в нас є потреба саме в покритті цих витрат. Якщо хтось бажає – будь ласка, долучайтеся і ви завжди будете пам’ятати про те, що частина ваших коштів пішла на облаштування укриття та збереження життя дітей», — Кристина Ненно, експерт у сфері ЖКГ, засновниця ГО «УПС! Життя в твоєму місті».

Усі подробиці про збір, а також усі звіти можна прочитати на Facebook-сторінці Кристини Ненно.

https://www.facebook.com/kristina.tkachenko.18

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button