Суспільство (відео)

Традиції сімейного читання: в Чернігові відбувся конкурс родинного читання (Відео)

Читати – цікаво. Це вкотре доводять чернігівські родини. У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відбувся міський конкурс «Родинні посиденьки. Традиції сімейного читання». Цей конкурс було започатковано ще в 2003 році.

«За весь цей час у нас взяли участь у конкурсі понад 500 родин із міста Чернігова.Понад 200 родин були нагороджені. Ми нагороджуємо подарунками, грамотами, дитячими книжками, звісно. Головна мета – показатище раз і звернути увагу батьків на читання в родині, на читання в сім’ї, тому що дійсно, якщо дитинка після народження познайомилася з книжкою через батьків, такідіти читають надалі», — Тамара Клюй, директор Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

На розгляд журі цього року було подано 17 робіт, у фіналі конкурсу взяли участь п’ять сімей.

«Родини змагалися у чотирьох конкурсах: вони представляли відео «Моя мала Батьківщина», також уконкурсі на знання української мови, української літератури, прислів’я, традиції українськогонароду, інтернет-квест. Зацікавлені родини є.Іце родини, які читають, родини творчі, родини дуже цікаві, які самепереносять традицію цього сімейного читання з покоління в покоління, читали їхні бабусі,прадідусі, тепер вони читають із самого початку», — Тамара Клюй, директор Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Переможцями конкурсу стали три родини: сім’я Шевченків, Сиволожських-Гайдінихі родина Сакунів.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button