Суспільство (відео)

«Аби відчути себе принцесою»: казкові сукні створює майстриня в Чернігові (Відео)

Аліна Цвєтинська уже сім років живе в Чернігові. Раніше жила в Білорусі, проте до України дівчину привело кохання. Тут дівчина разом із чоловіком виховує двох дітей, а у вільний час займається створенням суконь. А сукні дійсно неймовірні. Таке захоплення виникло в дівчини ще в студентські роки.

«Я взагалі вступала на художника, але виявилося, що також можна свої ідеї реалізовувати у тканинах та у вишивцітаких суконь.

Вишивати навчила бабуся, давно її вже немає з нами, але я досі зберігаю першу вишивку свою, виконану в шість років. А потім уже самотужки за майстер-класами, а шити навчили в університеті», — майстриня Аліна Цвєтинська.

Під час створення казкових суконь дівчина надихається красою навколишнього середовища та українськими пейзажами.

«У мене багато було суконь про осінь. Мене дуже надихає це буяння кольорів осінніх. Зараз надихаюся морем, у мене вже кілька суконь із рибками такими», — майстриня Аліна Цвєтинська.

Також у колекції суконь майстрині є сукні, створена за мотивами фантастичних фільмів.

«Фантазійні дуже надихають. Тому що в такому форматі можна задіяти дуже багато тканини і вишивки, передати характер персонажа. Можна сказати, що з цього я починала, потім уже було більше варіантів, але перші сукні були саме такі,фантазійні», — майстриня Аліна Цвєтинська.

На створення однієї сукні майстриня може витратити й кілька місяців. Це залежить, зокрема, від того, з яких елементів складатиметься сукня, чи буде на ній вишивка, оскільки дівчина вишиває сама.

«Це здається, що це плетіння, але це призібрана тканина, вона створює такий ефект, що наче схоже на хребет. Тут багато вишивки в різних техніках. Бісер, такі намистини. Якось вона мені довго не вдавалася. Я її вже майже рік роблю. Бо постійно перетворюється щось, змінюється в процесі», — майстриня Аліна Цвєтинська.

Сукні майстрині користуються попитом серед дівчат не лише в Чернігові.

«Дівчатам подобається почуватися принцесою деякий час, підняти собі настрій. Так само бали проводять і в Чернігові, я знаю, і в Києві, в інших містах. На весілля замовляють, такі незвичайні бувають пари, вони хочуть щось таке особливе», — майстриня Аліна Цвєтинська.

Наразі дівчина створила понад 50 суконь. Шиє одяг як для себе, так і на замовлення. Сукні від АліниЦвєтинської, зачаровують, вони ніби переносять у казковий світ і створюють неймовірну атмосферу особливих подій.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button