Суспільство (відео)

Альтернатива в’язниці: в Чернігові через квест і вікторину молоді пояснювали переваги свободи (Відео)

Пізнавально-розважальний захід на території бібліотеки спільно організували чернігівська служба пробації та міська бібліотека імені Коцюбинського. Основна мета – популяризація пробації як комплексу заходів, що дають людині шанс виправитися на волі.

«Це альтернатива позбавленню волі. Коли особі дають шанс виправитися без позбавлення волі, в суспільстві, не відриваючись від сім’ї, від роботи», — Наталія Андрушко, старший інспектор Чернігівського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Красній площі Чернігова військові та поліція (Фотофакт)

Головною цільовою аудиторією заходу були учні Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту, їм через квест і вікторину пояснювали, що таке пробація, її переваги та можливості.

«Дуже важливий, тому що повинні діти знати свої права та обов’язки. Тому зараз такий час, коли діти повинні знати не лише про свої права, але й про обов’язки», — Маргарита Бордонос, працівник бібліотеки ім. Коцюбинського.

Долучили до заходу і волонтерів. Людей, які на реальних прикладах пояснюють молоді, що свобода краща за в’язницю.

«Мене як волонтера залучають до спілкування з людьми, які вже в пробації. Безпосередньо з ними ведеться спілкування. Пояснюються наслідки того, що добре, а що погано. Доносимо корисну інформацію, щоб вони виправилися, стали на шлях істинний і більше не припускалися тих помилок, із якими вони зараз стикнулися», — Артем Носуля, керівник чернігівського відділення «Міжнародної антинаркотичної асоціації», волонтер.

Загалом ця зустріч стала ще одним доступним сучасним мостиком для діалогу державних органів із молоддю та популяризувала гуманні методи виправлення.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button