Суспільство (відео)

Аномальна погода: чернігівські синоптики дали прогноз на весь січень (Відео)

Аномальна. Саме так чернігівські синоптики назвали зимову погоду, що тримається після настання нового року і не збирається покидати наш регіон.

«Ще для грудня, можна сказати, це було нормальне явище. То для січня… виокремити якісь окремі роки, коли було тепло протягом усього місця, а воно так і буде, такого ще не було»,- Тетяна Чорна, синоптик чернігівського обласного Гідрометцентру.

Температура в січні на 7 градусів перевищує середні показники на цю пору року. Раніше потепління були, але щоб стабільно, на весь місяць, то це вперше.

«Це пов’язано з переносом повітряних мас. Коли встановлюється стійкий перенос арктичних мас, то можна сказати тоді, що зима буде холодна»,- Тетяна Чорна, синоптик чернігівського обласного Гідрометцентру.

До нас зараз ідуть повітряні маси з Атлантики або південного заходу Європи. Такі зміни в повітряному транспортуванні фахівці пов’язують усе з тим же парниковим ефектом.

«Змінюється глобальний переніс повітряних мас, він же не просто так. Усе це пов’язано зі зміною в атмосфері. Підвищення вуглекислих газів, так званих парникових»,- Тетяна Чорна, синоптик чернігівського обласного Гідрометцентру.

Далекоглядних прогнозів синоптики не дають, але зазначають, що холодом може накрити і квітень. Зараз же насолоджуємося «зимовим» мінусом лише вночі. Вдень незначне похолодання можливе лише після 23 січня. Під похолоданням мається на увазі, що стовпчик термометра хоча б опуститься з плюса та нуля – до мінуса.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button