Суспільство (відео)

Містика чернігівського фільму «Таємниця»: дух митця завітав до сценариста (Відео)

Прийшов уві сні і попросив зняти про себе фільм. Неймовірна історія створення фільму про неймовірне кохання нашого митця Михайла Коцюбинського до Олександри Аплаксіної.

«Коцюбинський прийшов до мене разом з Аплаксіною. Можете вірити, можете – ні, а це правда. І я вночі їх побачив. Він підійшов і каже мені: «Спробуй. Тобі вдасться». І я тієї ж ночі піднявся та почав писати», — Анатолій Покришень, автор сценарію фільму «Таємниця».

У 155-ту річницю від народження Михайла Коцюбинського в центральному театрі міста показали фільм про письменника. Автори і натхненники фільму розповідають, що ідея створення виникла спонтанно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначено лауреатів обласної премії імені Михайла Коцюбинського

«Випадково це все вийшло. Ідея виникла, коли перебували в музеї Коцюбинського. Захотіли щось про нього розповісти. Такі історію, якої нам не розповідають у школі», — Микола Бичук, продюсер, актор, виконав роль Михайла Коцюбинського.

Назва фільму – «Таємниця» – відображає зміст. Кінострічка розкриває невідомі сторінки життя нашого земляка.

«Це назва прихованого великого кохання Михайла Коцюбинського.  У слові «таємниця» є той Коцюбинський, якого ми ще не знаємо. Тобто ця таємниця викривається у фільмі», — Євген Сидоренко, режисер фільму «Таємниця».

Фільм суто чернігівський. Усі його творці – місцеві. Головна мета, яку вони переслідували, – показати духовну, емоційну сторону життя Михайла Коцюбинського.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button