Суспільство (відео)

Аномальні снігопади загрожують із теплом «затопити» Чернігівщину (Відео)

Справжня зима, на яку всі так довго чекали, тепер, напередодні календарної весни, ніяк не хоче здавати своїх рубежів.

«Зараз у нас аномально холодний період погоди. Середньодобова температура повітря нижча за норму на 10-11 градусів»,- Руслан Овсєєнко, начальник Чернігівського обласного центру з гідрометеорології.

Така морозна температура точно збережеться до 20 лютого включно. Далі якихось більш-менш правильних прогнозів чернігівські синоптики наразі давати не можуть. Проте, проводячи аналогії з минулими роками, зазначають: що довше буде холод, то більш несподівано завітає тепло.

«Скоріш за все, буде так, що закінчиться цей холодний період і буде дуже швидке наростання тепла»,- Руслан Овсєєнко, начальник Чернігівського обласного центру з гідрометеорології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Снігову гірку на Красній площі в Чернігові не прибиратимуть

Сьогодні такий значний сніговий покрив спонукає задуматись, як із часом вирішувати ще одну проблему, що невдовзі може прийти на зміну заметілям і морозам.

«Оцей сніговий покрив є по всій території області. Вся область в снігу. І хоч би якою була весна, хоч би якою була інтенсивність танення, зараз можна казати, що на малих річках і тимчасових водотоках буде значне підняття рівнів води»,- Руслан Овсєєнко, начальник Чернігівського обласного центру з гідрометеорології.

Якщо ж водойми захаращені в межах населених пунктів, то можливі підтоплення житлового сектору. Що ж стосується великих річок, то тут рівень повеней важко спрогнозувати, адже багато води може ввійти в землю, не створивши проблеми.

«Снігу, мабуть, трішки більше за норму на цю дату, але земля дуже мало промерзла. Всього 10-15 сантиметрів, попри всі ці морози»,- Руслан Овсєєнко, начальник Чернігівського обласного центру з гідрометеорології.

Загалом же більш точні прогнози – як стосовно повеней, так і стосовно погоди на початок весни – синоптики зможуть дати лише наприкінці цього місяця або на початку наступного.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button