Суспільство (відео)

Атрошенко нарешті дав зрозуміти, що буде із ЗОШ №10 (Відео)

Із плакатами в руках і написаними на них гучними лозунгами – так батьки учнів Чернігівської ЗОШ №10, яку на початку року закрили через аварійність прибудови, зустрічали депутатів під стінами міськради перед початком 34-ї сесії.

«Не настільки вона в жахливому стані, як її просто не хочуть ремонтувати. Її треба відремонтувати й запустити навчальний процес», — член ініціативної групи із ЗОШ №10 Оксана Сендецька.

«Ми сьогодні прийшли на сесію для того, щоб донести депутатам, що значно більше людей зацікавлені в тому, щоб школи в місті залишалися, щоб діти ходили до школи, щоб освіта була на належному рівні», — мати учнів ЗОШ №10 Лідія Гартович.

Зі своїми вимогами батьки зайшли до сесійної зали. За останні півроку ініціативна група не пропустила жодної сесії. У батьків ще є надія відстояти школу.

«Будь ласка, відновіть ремонтні та проектні роботи в нашій школі», — мати учня чернігівської ЗОШ №10 Катерина Репех.

Міський голова Владислав Атрошенко запросив депутатів і журналістів піти до школи та на власні очі побачити стан її приміщень. І мало не вперше за час освітянського конфлікту мер висловив більш-менш чітку власну позицію.

«Не потрібно закривати заклади середньої освіти. Так, ми з цим погоджуємося, але стан цього пристосованого приміщення на сьогодні, це надзвичайно небезпечні приміщення немає жодного чиновника у світі, нема, який підпишеться під тим, що він дозволить експлуатувати це приміщення», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко запросив громадськість завітати до закритої 10-ї школи

Позицію мера підтримав начальник міського управління освіти Василь Білогура. До того ж, присутнім у залі депутатам він показав фотографії начебто нових руйнацій у приміщенні  школи. За тріщини взялися торгуватися всією сесійною залою.

 «Бачите, червоним квадратиком обведена тріщина, яка фактично утворилася за два тижні», — начальник Чернігівського міського управління освіти Василь Білогура.

Зауважте, що людина, яка знімала показання з цих маячків, уранці перед комісією зафіксувала, що цієї тріщини не було. А коли прийшла комісія о третій годині, то, здається, що ця тріщина з’явилася може, цю тріщину спеціально зробили?

«Штучно це зробити неможливо, це я вам кажу як фахівець, а я і є фахівець», — начальник Чернігівського міського управління капітального будівництва Вячеслав Почеп.

— Саме вас там і побачили в першу чергу, коли ще нікого не було.

Розмови про тріщини поступово переросли в сварку. Депутати почали залишати сесійну залу.

 «На сьогодні в закладах освіти міста Чернігова навчаються 28 555 дітей. Не 100, не 200, не 300, і ми маємо думати про майбутнє всіх», — начальник Чернігівського міського управління освіти Василь Білогура.

Крапку в дискусії поставив міський голова. Він попросив батьків більше не приходити на сесію і не забирати час у депутатів. Депутатське голосування розпочалася з двогодинною затримкою. Проголосували близько 20 питань. Зокрема, міському палацу імені В’ячеслава Радченка затвердили програму діяльності на наступні три роки. Як переконані деякі депутати, із завищеними цифрами. Йдеться про майже 40 мільйонів гривень.

«У програмі на кілька років такі цифри, які нас дуже не порадували, а тому хотілося б, щоб трошки скромнішими були щодо утримання цього закладу», — депутат Чернігівської міської ради (НАШ КРАЙ) Ганна Якубова.

Програму прийняли з урізаним бюджетом. Серед політичних рішень сесії – виключення депутата Сергія Кирієнка з фракції «ДемАльянсу». Як зазначив обранець, він не хоче, щоб його асоціювали з цією політичною силою.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Не мешайте убогие работать депутатам и мне царю, тут вопросы серьёзные земля, деньги доделить а вы с какой то школой. Молодца мер, так держать, а что бы не жужжали вместо школы маленький фонтан. Не ребята разрушитель не может созидать, а вот зарабатывать

  2. Мер молоток, в місті проводяться ремонти! Кладеться асфальт, бруківка,реставруються сквери! Чим ви не задоволені? За 10 років ні один мер ще такого не зробив? Що не так? Так можливо й краде?! Але ж і щось робить. Я не ховсім його підтримую, але мер молодець! Бо всі хто ьув до нього тільки в кармани пхали!!!

Back to top button