Суспільство (відео)

Атрошенко відмовив родинному бізнесу Тарасовців – ресторану «Градецький» (Відео)

Мер Чернігова Владислав Атрошенко звинуватив власників ресторану «Градецький» у недобросовісній сплаті податків. Саме через це сьогодні на черговій сесії цьому підприємству, яке пов’язують із родиною Тарасовців, було відмовлено в дозволі на розроблення проєктів землеустрою.

«Немає жодного конфліктного чи навмисного характеру. Щоб причинити саме цьому суб’єкту … я прошу це почути», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

За словами чиновників, керівництво ресторану вибрало таку форму оподаткування, за якою вони платять менше.

«Ресторан «Градецький» повинен би сплачувати земельного податку 364 тисячі на рік. Водночас надходження за єдиним податком у сумі 28 тисяч», — Василь Дмитренко, начальник управління земельних ресурсів ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутата міськради змушують скласти повноваження

Частина депутатів звинуватила міську владу в корупції та тиску на бізнес. Сам представник «обділеного» підприємства утримався від коментарів.

«Це вже, мабуть, переходить якийсь край тиску на бізнес… якоїсь корупційної складової… Давайте, може, дотримуватися якихось розумних рамок», — Дмитро Койдан, депутат Чернігівської міської ради.

«Ні. Я не маю бажання висловитись. Тим більше, що конфлікт інтересів», — Олександр Тарасовець, депутат Чернігівської міської ради.

Крім земельних баталій, сьогодні міська рада звільнила від депутатства одного зі своїх – Андрія Заїку, представника «Самопомочі», за його письмовою заявою. Частина депутатів говорила, що його до цього змусили, частина – що він самоусунувся від депутатської діяльності.

«А останні півтора року Андрій Анатолійович цими питаннями в розрізі депутатської діяльності не займався», — Віктор Іванченко, депутат Чернігівської міської ради.

«Є деякі сумніви, що він особисто, з доброї волі пішов на такий крок», — Павло Вовк, депутат Чернігівської міської ради.

Крім цих питань, міські обранці ухвалили низку рішень, пов’язаних зі змінами та доповненнями до міського бюджету та програми зі сприяння створенню ОСББ.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button