Суспільство (відео)

Чому національний парк на Чернігівщині називають «мезинською Швейцарією» (Відео)

Мезинський національний природний парк розташований у Коропському районі Чернігівської області.

Програма «Незвідана Україна» на UATV розповідає, наскільки різним може бути Полісся й чому ці місця називають «мезинською Швейцарією».

Подорожуючи Мезинським національним парком, можна побачити тайгові риси непрохідних прадавніх хащ, мальовничі заплавні озера, степи й луки, які огортають неспішну Десну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У заповіднику «Чернігів Стародавній» розказали, які книжки цікавлять туристів

Річка, рухаючись звивистим шляхом, іноді закручуючись у петлі, долає перекати. І навіть у міжсезоння ця картина не позбавлена привабливості. Парк займає величезну територію – 30 тисяч гектарів, включно із 17 селами.

Саме тому національний парк називають «мезинською Швейцарією».

Половина території Мезинського парку вкрита лісами. Ряди струнких сосен змінюють пишні клени, пахучі липи та могутні розлогі дуби.

Багатий рослинний і тваринний світ парку – благодатний ґрунт для науково-дослідницької роботи. Тут нараховується 17 видів рослин і 84 види тварин, занесених до Червоної книги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перлина Чернігівщини – заповідник «Качанівка» – готує нові сюрпризи

Дика природа парку вдало поєднується з ознаками цивілізації XVIII століття.

У Мезинському національному парку є величний палац в італійському стилі – резиденція фельдмаршала Румянцева-Задунайського – історична пам’ятка, що привертає увагу любителів старовини. Час був безжальний до фасаду, але будівля добре збереглася всередині.

Також на території діє церква XVIII століття, що теж виконана в італійському стилі, вона збереглася до нашого часу в первозданному вигляді.

Джерело:  UATV

Ще статті по темі

Back to top button