Суспільство (відео)

Автофіксація порушень ПДР: чи допоможуть нові технології в боротьбі з несумлінними водіями (Відео)

Із 1 червня в Україні почали встановлювати системи автоматичної фотовідеофіксації порушень Правил дорожнього руху. Камери в автоматичному режимі записуватимуть перевищення швидкості. За кожне з них водій має сплатити штраф у розмірі від 250 до 500 гривень. Як зазначив на своїй сторінці в соцмережах заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, це має знизити смертність на дорогах і вплинути на дисципліну водіїв. Своїми думками з цього приводу поділилися й чернігівські автовласники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водіння «на камеру»: чернігівці здаватимуть на права при відеореєстраторах

«Будуть менше порушувати. Багато хто їздить, не дотримуючись правил, думаю, будуть позитивні зміни», — Володимир, водій.

«Треба ставити. Бо свавілля на дорогах, тобто ефективність буде», — Петро, водій.

«На дорогах коїться чортзна-що. Я вважаю, це буде ефективно. А як насправді буде – цього ніхто не знає. Якщо будуть усі перед законом рівні, тоді буде нормально», — Сергій, водій.

«Якщо один раз прийде якесь попередження, штраф, то людина подумає, чи варто порушувати, чи просто нормально проїхати, вчасно зупинитися тощо», — Микола, водій.

«Бувають різні нюанси, коли можна на камеру глянути та визначити, яке було правопорушення чи якась інша подія. Я вважаю, що це нормально», — Анатолій, водій.

«Жодна камера ще не запобігла аварії. Я вважаю, що це просто заробляння грошей і все. Людина порушила й забула. Якби її одразу піймали, як «лежачий поліцейський», що одразу збиває швидкість. А камеру всі намагатимуться обдурити», — Олександр, водій.

«Наскільки ефективно буде – це ще під питанням. Тому що машина одна і техпаспорт, а водій інший. І як довести, хто був за кермом?» — Володимир, водій.

«Хто власник машини? Якщо він несе відповідальність, то треба врегулювати, хто саме несе відповідальність. Потому що інша людина сидить за кермом, а штраф приходить власнику. Це найголовніше питання», — Василь, водій.

«Спершу нехай знаки адекватні встановлять, розмітку адекватну, а не як біля проспекту Перемоги, 90», — Олег, водій.

Наразі вже встановлено 50 камер у Києві й області на дорогах, у місцях концентрації ДТП із тяжкими наслідками. 45 з них зафіксували 107 тисяч порушень лише за добу. Далі камери з’являтимуться по всій Україні. На Чернігівщині таких систем наразі немає. Тому патрульна поліція області не дає роз’яснень із цього приводу. Також не кажуть, де і коли системи встановлюватимуть. Зазначили лише те, що фінансування проєкту відбуватиметься за рахунок місцевих бюджетів.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button