Суспільство (відео)

Зробили як в Єгипті: перлина Чернігівщини переживає сезонний «бум» (Відео)

Чернігів має свою перлину, як ніколи доречну в піковий період літа. Міський пляж «Золотий берег» на сьогодні це магніт із симбіозу прохолоди та активного дозвілля, що дозволяє рятуватись від спекотних буднів.

«На мою думку це одна з перлин Чернігівщини. Ви самі можете в цьому переконатися. Тут наразі діє дуже багато локацій, як розважального характеру, так і спортивного. Спортивні майданчики досить високого рівня. В минулих роках у нас навіть проводились професійні змагання з волейболу», — Ярослав Юрченко, заступник директора КП «Паркування та ринок» ЧМР.

Всі спортивні майданчики — футбольні, волейбольні, баскетбольні, локація для настільного тенісу,  у вільному доступі. Маємо дозвілля для малечі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пляж «Золотий берег» у воді (Фото)

«Зробити як в Єгипті. Тобто коли батьки купаються і засмагають, адже не всі пускають дітей на цілий день у воду, наше завдання і місія займати дітей. Ми проводимо з ними цікаві ігри», — Валентина Мисник, керівник «дитячого простору» на «Золотому березі».

Загалом активний відпочинок, а особливо на воді, це завжди ризики травмуватись. Тому на пляжі від початку роботи, постійно працює медичний пункт.

«Здебільшого травми. Хоча камені нібито повитягували, але здебільшого камені. Укуси різних комах. Кліщі теж.  0.39 – 0.43  Артеріальний тиск вимірюють. Поки що все спокійно», — Ольга Бокач, медсестра на «Золотому березі».

Постійно напоготові рятувальники. Проводиться профілактична робота. Але є категорії відпочивальників яким «море по коліна».

«Кожен день когось … руку подаємо … рятуємо. – Які в основному ситуації? – Діти і нетверезі. Нетверезі запливають, а назад вже не можуть вигребти. Ну і діти, також … — Скільки ситуацій в день? – По одній, дві це стабільно. А так дисципліна ще поки що … нормально», — Едуард Портнов, водолаз чернігівської рятувальної станції .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед початком купального сезону водолази перевіряють дно річки на міському пляжі “Золотий берег” (Фото)

На пляжі діє багато «харчових» локацій. Попитом користуються фірмові страви та звичайно ж різноманітні напої.

«В основному люди замовляють наші лимонади та м’ясо. Шашлики, сосиски», —Євгеній, працівник закладу харчування на «Золотому березі».

«П’ють каву. Снеки. На грилі, на мангалі. Піцу. Млинці у нас є», — Юрій, працівник закладу харчування на «Золотому березі».

Загалом наповненість пляжу напряму залежить від погоди та чи вільні в цей день містяни від роботи.

«Заповнення залежить від погодних умов, бо майданчики під відкритим небом,  і звичайно у вихідні дні людей більше, у будні дні трішки менше», — Ярослав Юрченко, заступник директора КП «Паркування та ринок» ЧМР.

Рятівні в спеку води Десни та оновлена інфраструктура сьогодні особливо приманюють містян та гостей міста, що створюють собі альтернативу перебуванню в спекотних приміщеннях.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button