Суспільство (відео)

Бачили підкоп і чули роботу перфоратора: чернігівці – про подробиці вибуху в приміщенні банку (Відео)

У понеділок, 6 травня, орієнтовно о 4-й годині ранку в приміщенні банку, що по вулиці Івана Мазепи в Чернігові, пролунав вибух. 

«Десь приблизно за п’ять хвилин на четверту ранку я почув вибух, не сильний, але будинок здригнувся.

«Вибух почула, злякалася дуже, але не зрозуміла, що це тут, зовсім поруч, думала, що десь недалечко», — Ольга Скрипка – жителька Чернігова.

«Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена, постраждалих людей немає», — Наталія Слабеняк – речниця ГУ Національної поліції у Чернігівській області.

«Унаслідок вибуху відбулося руйнування конструкції приміщення з подальшим горінням на площі 140 квадратних метрів. Також були пошкоджені три автомобілі, припарковані поруч», — Ніна Луценко – речниця ГУ ДСНС у Чернігівській області.

У межах розслідування призначено низку експертиз, зокрема трасологічну, молекулярно-генетичну та дактилоскопічну. В процесі огляду місця події поліцейські встановили, що вміст сховищ банку не постраждав. Водночас вбачаються ознаки безуспішної спроби викрасти майно клієнтів банку.

За словами мешканців будинку, що розташований поряд із банком, протягом кількох тижнів від території садочку, що поряд із будинком, у напрямку банку хтось рив підкоп. Також місцеві розповідають, що тривалий час уночі мешканці деяких квартир чули звуки роботи перфоратора.

«У кожного своя версія, але всі знали, що підкоп був десь біля садочка. Про нього всі місцеві знали десь місяць», — Юлія Марченко – жителька Чернігова.

«Перед тим щось поліція ходила, шукала тут якісь підкопи раніше, але… нічого не знаю», — Ольга Скрипка – жителька Чернігова.

«Два варіанти: один – підкоп, другий – що запустили зверху газ. Хтось десь тут говорив, що нібито чули як щоночі перфоратор працює. Мабуть, якщо це дійсно так, то дірку просвердлили та запустили газ. Бабахнуло, отак воно і вийшло», — Володимир Пилипець – житель Чернігова.

За інформацією Головного управління Національної поліції в Чернігівській області відомо, що наразі слідчі розслідують кримінальне провадження за ознаками двох статей Кримінального кодексу України: за частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху), а також за частиною 3 статті 15 та частиною 5 статті 185 Кримінального кодексу України (замах на крадіжку). Особи причетних до злочину встановлюються. Тривають слідчі дії.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button