Суспільство (відео)

Багатодітна повія та шахрайство на проституції: секс-послуги по-чернігівськи (Відео)

Чернігівщина – одна з найбідніших областей України. Тому торгівці людьми вивозять дівчат краюпрацювати повіями. Серед найпопулярніших напрямків Німеччина, Арабські Емірати, Польща, Чехія, Туреччина. Багато з них їдуть і до Києва.

Найчастіше вербують чернігівок із неблагополучних родин. За рік уже відкрито 13 кримінальних справ. Це ті групи торгівців, яких вдалося затримати під час спроби вивезти українок. Якщо «заробітчанка» таки потрапила за кордон, то після повернення вона навряд чи зможе щось довести, адже задокументувати злочин неможливо через те, що він стався за кордоном, а вербуваннявідбувалося через інтернет. Це могли бути як об’яви, так і просто дописи на сторінках у соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні затримали підозрювану в торгівлі людьми

«Це може бути замовник на дівчат з Німеччини. Вони можуть з ним переписуватись, отримувати пропозиції на великі гроші – 5-10 тисяч євро. І така дівчина виїздить до Німеччини, а як складеться її доля – невідомо. Тому що контракт з нею не заключають, однозначно її обдурюють і обіцяних грошей вона не отримає», — розповідає співробітник поліції.

Та, за словами поліціянтів, на теренах Чернігівщини послуги повій мають здебільшого характер звідництва. За законодавством, їхтрактують як адміністративне порушення, штраф за яке становитьу межах 100 гривень.

«Тобто таксист привіз дві дівчини, або дівчина привела дві дівчини, чи три подружки поселилися в квартирі та надають послуги. На території області такі факти виявляємо, людей притягуємо до відповідальності. Останньою у нас такою особою була мати трьох дітей, яка проживала в дачних будинках. І тут треба розуміти, що якщо людині нікуди діватися, то це єдиний спосіб нагодувати дітей. А це вже інша справа», — говорить співробітник поліції.

Чернігівці по-різному ставляться до подібного явища у місті. Одні кажуть, що проституцію потрібно легалізувати, другі – категорично проти такого виду діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові затримали банду, яка намагалася вивезти дівчат за кордон

«К этим вещам я вообще отношусь очень отрицательно. Если крепкие семьи, то и крепкая страна. А проституция – это отвратительно».

«Мы воспитаны в другом. Так что я, например, против этого. И так их хватает нелегальных».

«И вообщенадо уважать женщин. А как же семья и прочее? Значит, семьи не существует».

«Не надо нам такого. Негативно всё. Кто хочет, пускай в Голландию слетает».

«Пускай лучше работают на государство и платят налоги, чем как-то так где-то трудятся».

«Пусть платят налоги. Это их работа. В бюджет города например».

Однак часто проституція межує із шахрайством. На сайтах оголошень чернігівцям пропонують послуги повій, які насправді фейкові. Об’яви з аналогічним змістом можуть з’являтися у декількох містах України одночасно. У поліції кажуть, що заяв від ошуканих такими шахраями у них хоч греблю гати. Зловмисники призначають зустріч у найбільш людних місцях Чернігова та просять заздалегідь переказати кошти на рахунок.

«Це може бути сума 400, 500 або 1000 гривень. Був у нас заявник, який 13 разів по тисячі гривень переказував. Після того як людина гроші перекинула, вже дзвінок обривається, з ним не спілкуються», — відзначає співробітник поліції.

Натомість масажні салони, які надають послуги з еротичного масажу, здебільшого саме ним і обмежуються. Найчастіше поліцейські можуть лише скласти протокол про адміністративне порушення, адже єдине, в чому можна їх звинуватити згідно із законодавством, це те, що співробітниці не мають медичної освіти. Але якщо експертиза доведе наявність статевого акту, то це вже буде трактуватись як проституція.

Ще статті по темі

Back to top button