Суспільство (відео)

Нелегальні перевізники та Чернігів у списках ЮНЕСКО: результати роботи Громадської ради (Відео)

Громадська рада при Чернігівській ОДА невдовзі змінить формат роботи, у зв´язку з її переобранням. Про це розповіла очільниця області Анна Коваленко під час засідання органу.

«Я знаю, що зараз там близько 100 організацій, які входять до складу. Ми переглянемо це і, напевно, повернемося до типового положення про Громадську раду та зменшимо склад кількісний, але для нас важливо, щоб це була якісна співпраця», — Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

Саме тому вона ознайомилась із результатами роботи Громадської ради. Голови комітетів розповіли про напрями своєї роботи та досягнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадська рада при Чернігівській ОДА провела засідання президії

«Ми вже не першу декаду займаємося нелегальними перевізниками, які нашу область заполонили. Вони мають ліцензію на нелегальні пасажирські перевезення, але вони в нас забирають пасажирів, які відправляються з автостанції. При цьому не платять податки, не проходять техогляд», — Віктор Мошко, голова комітету з питань промисловості та транспорту.

«Створений уже музей АТО… представлені добровольчі батальйони, а також волонтери, які допомагали в 2014 році і зараз. Також в обласному центрі волонтерської підтримки постійно проходить виховна робота з молоддю», — Олександр Бондарев, член комітету з питань відродження Чернігівської області та захисту прав жителів Чернігівщини.

Говорили і про якість надання медичної допомоги в області та фінансування цієї галузі.

«Коштів вічно не вистачає у процесі реформування ми бачимо, що ці всі скорочення, які почали проводитися абсолютно необґрунтовано в багатьох випадках», — Іван Осадців, голова комітету з питань охорони здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадська рада активно готується до роботи (Відео)

Під час зустрічі з губернаторкою представники підприємців попросили дороги в боротьбі з колегами, які працюють нелегально.

«На сьогодні всі наші підприємці були зареєстровані, то бюджет, це більше стосується бюджету міста, але й районів теж… то дуже поповнились би бюджети всіх наших місцевих рад», — Світлана Жимолостнова, голова комітету з питань гендерної політики та підприємництва.

Також під час спілкування чернігівський історик Сергій Лепявко порушив питання про збереження історичної будівлі, де донедавна розміщувалася перша поліклініка.

«Архітектурна споруда – це український модерн. Як вишиванка він на вигляд. Зараз стоїть порожній. Коли будинок стоїть порожній, то практика показує, що за 3-6 місяців від нього нічого всередині не залишиться», — Сергій Лепявко, член Громадської ради при Чернігівській ОДА.

Обговорили й внесення Чернігова до списку об´єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Уже є фахівці, які готові підготувати номінаційне досьє.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button