Суспільство (відео)

Бахмацька лікарня отримала нове обладнання для важливих операцій (Відео)

Що далі від центру розташована лікарня, то менше грошей на неї виділяли з держави. Пріоритет надавали лікарням у великих містах. Так було споконвіку. Зокрема й на Чернігівщині. Щоб хоч якось наблизити рівень медичних послуг у районах до лікарень в обласних центрах, народний депутат України Валерій Давиденко постійно допомагає сіверським здравницям.

«Ситуація не тільки на Бахмаччині, а по всій країні не дуже гарна. Самотужки проводяться ремонти, не вистачає обладнання, не вистачає лікарів. Проблем багато, але потихеньку ми їх можемо вирішити», — розповідає народний депутат України Валерій Давиденко.

За ініціативи Валерія Давиденка на Чернігівщині реалізовується кілька благодійних медичних проектів, зокрема «Здоров’я жінки» і «Дитячий ортопед».

«Якісна медична послуга повинна бути однаковою в Чернігові і в Бахмачі. Формула розподілу коштів була така: Чернігів – вищий рівень, а районні лікарні були всі недофінансовані», — відзначає народний депутат України Валерій Давиденко.

Окрім того, народний обранець постійно допомагає лікарням області з обладнанням. Наприклад, для гінекологічного відділення Бахмацької центральної районної лікарні за сприяння Валерія Давиденка було закуплено обладнання для проведення важливих операцій.

«Звісно, не вистачає лікувального обладнання. Дякуємо Валерію Миколайовичу, що допоміг нам закупити важливу апаратуру. Зварювальний апарат для операційної, а також інвентар для лапароскопічних операцій. Це суттєва допомога і в хірургії, і в гінекології», — наголошує головний лікар Бахмацької ЦРЛ Сергій Чалий.

Керівник Бахмацької лікарні скаржиться на кадрові проблеми. Нині в лікарні працюють близько 60 осіб, але є чимало вільних вакансій – на роботу терміново потрібні хірург, педіатр і терапевт.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button