Суспільство (відео)

Бандера «деколонізував» Попова: як жителі Чернігова ставляться до перейменування однієї з вулиць міста (Відео)

Вулицю, названу на честь російського фізика й електротехніка перейменували: від липня цього року вулиці Попова в Чернігові не існує, натомість у місті з’явилась вулиця названа на честь українського політичного діяча, революціонера, лідера Організації Українських націоналістів – Степана Бандери.

Та чи знають місцеві про перейменування і що найголовніше: як ставляться до деколонізованої назви вулиці – дізнаємось у цьому матеріалі.

«Чи знаєте, що цю вулицю перейменували? – Ні. – Була Попова, стала Степана Бандери. Як вам таке перейменування? – Мені однаково. Гарна назва.»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкрився Центр рекрутингу української армії (Відео)

«Тобто не знаєте, що ця вулиця уже не Попова, а Степана Бандери? – Ні, вперше чую.»

«Ну… Не дуже. Бо звикла до того, як було раніше.»

«У чаті нашого будинку дуже багато було стосовно цього розмов. Дехто боїться, мовляв, ми і так дуже патріотичні, а тепер ще більше.»

«Вулиця та й вулиця, нічого такого. В кожному місці України, мені здається, є вулиця Степана Бандери, нема нічого тут страшного.»

«Наразі вважаю недоречним. Коли в країні триває війна, то є справи важливіші.»

«Ну, в нашому будинку негативно ставляться до цього. Я вважаю, що якщо так перейменовувати, то краще було робити це десь на центральній вулиці.»

«Ну, мені подобається.»

«Гарна назва

Степан Бандера — один із головних ідеологів боротьби за незалежність України першої половини ХХ століття, символ національно-визвольного руху. Саме через це радянська, а згодом і російська історіографія свідомо фальсифікує факти з його життя та діяльності.

Таліна Тарасенко

Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button