Суспільство (відео)

Баталії довкола готелю «Градецький»: міська влада ще не дає зеленого світла реконструкції (Відео)

Чи збудують замість «Градецького» багатоповерхівки? Відповідь на це запитання намагалися знайти на черговому засіданні чернігівського виконкому. На порядок денний виносили питання, в одному з пунктів якого йшлося про готель «Градецький».

Простіше кажучи, йдеться про можливе знесення «Градецького» та розміщення на цій території житлового комплексу.

Утім, це питання було зняте з розгляду членами виконавчого комітету.

«Я думаю, що цю мою пропозицію ви підтримаєте: зняти пункт 1.7 зараз із розгляду та попрацювати із забудовником з приводу розуміння його планів на цю ділянку», — Олександр Ломако – секретар ЧМР.

Причиною такого рішення стало бажання членів виконкому отримати пояснення від представників акціонерного товариства «Градецький», аби повною мірою розуміти проблематику питання. Як відомо, бенефіціарним власником акціонерного товариства «Градецький» є відомий чернігівський забудовник і депутат Чернігівської міської ради Юрій Тарасовець. Тому, можливо, справжні мотиви зняття питання з порядку денного зовсім інші.

«Людям було б варто пояснювати не тільки по шматочку, а й загалом бачення цієї території. Скільки там буде будинків, які це будуть будинки чи будуть вони взагалі. Ми ці пояснення отримали б і повернулися б до цього питання. Щодо нього питань нема жодних, безпосередньо щодо пункту 1.7, але загалом щодо території біля готелю «Градецький», я вважаю, варто більш серйозно до цього підійти. Суспільству це питання цікаво і нам як членам виконкому, щоб ухвалювати рішення, варто було б розуміти загалом», — Олександр Ломако – секретар ЧМР.

Готель «Градецький» був закритий ще у 2017 році, відтоді планується знесення будівлі. Разом із цим, у 2020 році архітектурне бюро оприлюднило проєкт житлового комплексу, який пропонується збудувати замість готелю «Градецький» у Чернігові.

Утім, станом на зараз готель непорушною стіною височіє на одній із вулиць Чернігова, постійно стаючи приводом для запеклих баталій між представниками влади та місцевого населення.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Що буде на місці готелю мало цікаво. Особисто мені більш цікаво, з якої причини зносять Градецький? Будівля ж відносно нова. Я був присутній на відкритті цього готелю. Якщо не помиляюсь, 1989 рік.

Back to top button