Суспільство (відео)

Усі вони такі дуже слизькі: чернігівці про те, кого вважають друзями України (Відео)

«Нам потрібні не стратегічні партнери, а стратегічні друзі», – таку заяву зробив український президент під час зустрічі YES Brainstorming Ялтинської європейської стратегії в Києві. Він наголосив, що Україна потрібна НАТО та ЄС.  Однак не всі країни готові бачити нашу країну в цих об´єднаннях. А от які країни вважають друзями України в контексті останніх подій прості громадяни, розповіли чернігівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові супутникові знімки свідчать про активність військ Росії біля кордону України – CNN

«Я навіть точно і не знаю. Я так вважаю, Польща, країни Прибалтики. А оці всі вони такі дуже слизькі. Я так вважаю, вони впрягають нас, щоб ми схилилися до Мінських угод. Це Америка, Англія, Франція. Ми якось ще опираємося».

«Ми самі собі друзі, напевно. Допомога – це от тільки як допомагають грошима, зброєю. А так більше жодної допомоги».

«Держава – це як людина. Вона повинна розуміти, що якщо щось отримуєш від когось, то це не безплатно і робить тебе слабшим. Це повинно бути змістовним і осмисленим. Прийняття дарунка – це велика відповідальність. А в контексті того, хто нам зараз друзі, то в нашому форматі дружити нам треба з собою. І в цьому буде наша сила».

«Насамперед Росія, Білорусь. Оце з цими треба товаришувати, дружити. А всі інші тільки розорюють нашу країну. Хто не приїде, всім щось потрібно. Землю продаємо. Нема підприємств. Де молоді працювати? Всі виїжджають. Навіть до школи їдуть навчатися до Польщі».

«Навіть не хочу в це вникати. Одне, щоб був мир, тому що в мене дитина, якій 6 років. Не хочеться, щоб вони бачили, що таке війна». 

«На політичні теми намагаюся не розмовляти. Це болісно для населення всієї України. Політичні речі нехай залишаться політикам, а людям звичайним здоров’я, добра, удачі в житті, гарного настрою, оптимізму».

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button