Суспільство (відео)

Баталії тривають: Ломако обізвав Брижинського «самодуром» і наказав підготувати звернення до правоохоронних органів (Відео)

«Це треба на сесії нам розробити якусь програму із забезпечення ліками Чернігівської МВА, тільки потрібно знати якими», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Ідею забезпечувати ліками представників Чернігівської МВА озвучив під час щотижневої ранкової наради Олександр Ломако. Подібні інформаційні вкиди для Чернігівської міськради вже можна назвати традиційними, адже в Чернігові тривають політичні баталії між Чернігівською міськрадою та міською військовою адміністрацією.

Цього разу приводом до критики стало заблоковане начальником міської військової адміністрації рішення стосовно оплати ремонтних робіт, що ще кілька місяців тому були проведені в 19-й школі міста Чернігова.

«Ну як це? Може прийти якийсь самодур, блокувати будь-які платежі, поки йому не дадуть землі.  Вчора – зупинив транспорт, сьогодні – не оплачує роботи в 19-й школі, а завтра що? Зупинить підготовку міста до опалювального сезону?», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Тож політичні баталії тривають – Олександр Ломако скерував підготувати звернення до правоохоронних органів.

«Підготуйте звернення до правоохоронних органів, поясніть усю цю ситуацію: це і перешкоджання відновленню міста, перешкоджання місцевому самоврядуванню виконувати свої повноваження. Взагалі це ж шкідництво місту», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Також під час наради Олександр Ломако заявив, що Дмитро Брижинський погрожував йому фізичною розправою. Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив, що слова Олександра Ломако абсолютно не відповідають дійсності. Більше того, Дмитро Брижинський назвав це брехнею.

Та не конфліктами єдиними: обговорили під час наради і питання, актуальні для міста – прозвітували керівники комунальних установ. Серед основного: завершення навчального року в школах Чернігова – в п’ятницю, 31 травня, в закладах освіти пролунав останній дзвінок.

«Цього тижня буде вручення документів про освіту. Навчальний рік закінчено: маємо 80 золотих медалей, 24 срібні», — Василь Білогура – начальник управління освіти ЧМР.

Із понеділка, 3 червня, в Чернігові розпочали роботу 4 тисячі 252 дитячі табори, що працюють на базі навчальних закладів міста. Водночас зараз у Чернігові триває прийом заявок до перших класів, цьогорічна статистика невтішна – кількість заяв на кілька сотень менша, аніж минулого року.

«На сьогодні надійшли 1959 заяв. Це трошки більше ніж на 300 дітей менше, порівняно з попереднім роком», — Василь Білогура – начальник управління освіти ЧМР.

Прокоментували міські керманичі під час наради в мерії і відсутність гарячої води в сотнях чернігівських будинків.

«У зоні обслуговування теплових мереж від Чернігівської ТЕЦ майже 100 будинків наразі без гарячої води. До кінця тижня планується забезпечити всі ці будинки гарячим водопостачанням. Причина – проведення гідравлічних випробувань на міцність, а також усунення після випробувань пошкоджень. Із боку АТ «ОТКЕ» серед 470 будинків без гарячої води – 350. Причина та сама», — Олексій Щербина – голова правління АТ «ОТКЕ».

Прогнози невтішні: Олексій Щербина зазначив, що ремонтні роботи триватимуть до кінця літа, таким чином тепломережі міста проходять підготовку до опалювального сезону.

«Перерва в постачанні не перевищуватиме двох тижнів. Тобто одні будинки будуть підключатися, а інші – виводитися на момент проведення ремонтних робіт», — Олексій Щербина – голова правління АТ «ОТКЕ»

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button