Суспільство (відео)

Берег річки Стрижень продовжать забудовувати: міська влада бореться з ОСББ за ласий шматок (Відео)

Протистояння жителів будинку по вулиці Коцюбинського, 84 і міської влади набирає нових обертів. Цього разу дебати розгорілися на земельній комісії Чернігівської міської ради. Замість того, щоб дати громаді можливість мати прибудинкову територію, в них перед носом хочуть звести багатоповерхівку.

«Наше питання вже тягнеться більше року. На сесії в лютому нашому ОСББ відмовили в наданні земельної ділянки. Суд вирішив, що це було незаконно. Натомість надали суміжну ділянку КП «Чернігівбудінвест», — Оксана Закревська, представниця ОСББ «Комфортний будинок» Коцюбинського, 84А.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Тіньова» забудова: міська влада хоче приберегти «ласий шматок» землі для «своїх» (Відео)

При цьому були обіцянки міської влади, що жодних забудов там не буде. Проте зараз для цієї ділянки готують проєкт землеустрою. Як каже керівник управління земельних ресурсів, на перспективу.

«Все зводилося до того, щоб комунальне підприємство розробило проєкт, узяло цю ділянку в постійне користування та залучало інвестора, щоб далі розробляти цю локацію, там стоять чотири приватні будиночки, ну, щоб далі розробити і щоб цю локацію привести у відповідність, що вона мала достойний вигляд», —  Василь Дмитренко, начальник управління земельних ресурсів ЧМР.

У свою чергу жителі будинку та правники зазначають: це питання було винесене на розгляд без погодження меж ділянки з власниками сусідньої забудови. До того ж, із цих питань тривають судові тяжби, і приймати щодо них якісь рішення – протизаконно.

«Люди кажуть, що ніхто не погоджував межі, а ви виносите проєкт на затвердження. Приватний сектор… із ними не погоджували», — Олександр Гашпар, правозахисник.

«Це порушення наших прав як мешканців цих будинків. До нас не прислуховуються. Є конкретні порушення. І ми намагаємося відстояти правду в судовому порядку», — Яна, жителька будинку по Коцюбинського, 84А.

Проте, на жаль, аргументи людей на більшість членів комісії не подіяли і вона дала «зелене світло» потенційній забудові біля Стрижня.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button