Суспільство (відео)

«Тіньова» забудова: міська влада хоче приберегти «ласий шматок» землі для «своїх» (Відео)

Забудова Стрижня в перспективі є головною причиною, чому жителям будинку по вулиці Коцюбинського, 84 не дають оформити прибудинкову територію під їхнє ОСББ. Люди кажуть, що ніяк не можуть добитися справедливості від чернігівської міської влади.

«Постійно міська влада звинувачує в якихось маніпуляціях, що ми якісь скандалісти. Ми не скандалісти, ми просто хочемо щоб задовольнили наше законне право. І маніпуляції в цьому випадку ідуть із боку міської влади», — Андрій, житель будинку по Коцюбинського, 84.

«Ми в серпні подали пакет документів, щоб розробити план цієї земельної ділянки. У вересні ми мали отримати аргументовану відповідь – аргументовану відмову або дозвіл на розроблення документів», — Оксана Закревська, жителька будинку по Коцюбинського, 84.

Але досі, впродовж майже пів року, жителі будинку не отримали ні того, ні іншого. Питання постійно відкладають, однак нещодавно влада знайшла вихід, але не на користь людей.

«Ми дізналися в понеділок на земельній комісії, що начальник земельних ресурсів пропонує земельній комісії і депутатам віддати земельну ділянку під КП «Чернігівбудінвест», — Оксана Закревська, жителька будинку по Коцюбинського, 84.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забудова берега Стрижня: мешканці прилеглих будинків бояться обвалу

«Начальник управління земресурів сказав депутатам, що потрібно віддати «Будінвесту», — Андрій, житель будинку по Коцюбинського, 84.

Тобто в перспективі ділянка може бути забудована.

Начальник управління земельних ресурсів Чернігівської міської ради Василь Дмитренко наразі від коментарів відмовився.

Люди ж обурюються і не хочуть забудов просто під своїми вікнами.

«У нас забирають саме оцю територію. Отут під балконами просто проходить лінія. Усі ці дерева просто знищуються, нам так і казав забудовник», — Оксана Закревська, жителька будинку по Коцюбинського, 84.

«Хай вони будують, а чому вони під самі наші вікна підходять? Ми просимо, отам нехай будують», — Михайло Миколайович, житель будинку по Коцюбинського, 84.

«Це зона відпочинку. Тут діти влітку і книжки читають, і ковдри розкладають. Ялинки поламають. Вишні, що люди садили, поламають. Ніяких квітів, нічого не буде», — Олег Леонідович, житель будинку по Коцюбинського, 84.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Чернігова хочуть збудувати багатоповерхівку

«Замість того, щоб зі своєю донькою вийти сюди влітку та нарвати вишень на компот, погуляти, ми повинні тут слухати… Спершу забудову, а потім будинок. Де тут будувати будинок?» — Катерина, жителька будинку по Коцюбинського, 84.

«Згідно із законом, тут якісь забудови просто геометрично не вміщаються. Думаю, якщо якісь фахівці поміряють чесно, то, зрозуміло, жодної забудови тут не може бути», — Ігор, житель будинку по Коцюбинського, 84.

За словами людей, увесь цей час їх постійно «водили за носа». Придумували різні відмовки, щоб затягнути процес.

«Ми просили 33 сотки. Начальник «земельних» сказав, чому ви просите не згідно з цим планом, простіть більше, ну, ми попросили 44. Тепер нам розказують, що цього для нашого будинку…» — Оксана Закревська, жителька будинку по Коцюбинського, 84.

Як кажуть жителі будинку, наразі для забудови без викупу приватного сектору поруч не вистачає землі. Тому чернігівські можновладці тримають ситуацію на паузі – не дають землю ОСББ, сподіваючись на подальші будівельні перспективи.

«Без знесення оцього приватного сектору побудова тут взагалі неможлива», — Оксана Закревська, жителька будинку по Коцюбинського, 84.

Громада впевнена – закон на їхньому боці. Тому якщо на черговій сесії отримають відмову в оформленні землі під ОСББ, відстоюватимуть своє право вже в суді.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button