Суспільство (відео)

Бернеса трощили кувалдою: подробиці зухвалого злочину (Відео)

Бронзового Марка Бернеса знайшли. Його помітили на околиці Ніжина місцеві мешканці, повертаючись із дачі. Зателефонували до поліції. Пам’ятник лежав у яру, закиданий сміттям.

Зловмисники встигли пошкодити постамент. Відбили Бернесу руку, гітару та шматок плаща. Поруч із скульптурою поліцейські знайшли й молоток.

Таким невеликим знаряддям, можливо, й пошкодили пам’ятник. Однак поліцейські нарікають: Бернес був прикріплений ненадійно. Злочинці зняли його з легкістю. Та чомусь цей пам’ятник був нічий. Його не було на балансі жодного комунального підприємства. На місці знахідки ще працюють слідчі. Сподіваються взяти відбитки пальців.

— На місці події працює слідчо-оперативна група та тривають слідчі дії. Пам’ятник буде вилучено до відділу поліції для подальшого дослідження, — Леонід Легейда, криміналіст Ніжинського відділу поліції.

Тим часом чиновники таки обіцяють відремонтувати бронзового Бернеса. Та шукають архітектора, який би взявся за роботу. Щоправда, ще не знають, скільки доведеться за це сплатити.

— Буде запрошений архітектор, буде робота з відновлення, для початку треба обстежити, що було пошкоджено, що залишено і що потрібно для того, аби його відновити, — Григорій Олійник, заступник міського голови Ніжина.

Експерти оцінили бронзову скульптуру Бернеса в п’ятдесят тисяч гривень за цінами чорного ринку. Однак містяни переконують: його вартість значно вища. Пам’ятник дістався їм у подарунок від народного депутата.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button