Суспільство (відео)

Не буде хліба, не буде й обіда: як часто чернігівці споживають цей продукт і що робитимуть після його здорожчання (Відео)

Хліб – усьому голова. Однак експерти зазначають, що вартість цього продукту зросте на 15-18 відсотків до кінця року. Це здорожчання може вдарити по гаманцях чернігівців, особливо пенсіонерів. Адже багато людей його вживають щоденно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анатолій Курило розповів про реалії маленької сільської пекарні (Фото)

«Ми половину батона беремо. 6,75 коштує. Наш чернігівський по 8.30, там 250 грамів. Хліб через день беремо. Чорний хліб не купуємо, лише білий».

«Купую з інтервалом у два дні гривень за 9. У середньому. Беру хліб для тостів, звичайний уже давно не купую. Щойно з’явився тостер, то їм тости, звичні бутерброди не їм».

«Чорний не їм узагалі. Намагаюся купувати білий нарізний, тому що на роботу кожен день не встигаю навіть порізати. Коштує десь 15-16 грн».

«Хліб у мене щодня на столі. Саме зараз я не дуже задоволений хлібом нашим. Колись був «Український» хліб дуже якісний. Зараз, якщо він полежав 2-3 дні, то як полова».

«Взагалі хліб не купую. За добу він розсипається і все. Самі випікаємо».

«Хліб «Український» Чернігівського хлібозаводу купую кожен день, у нас сімя велика».

«Взагалі не купую хліба. Хліб – це шкідливо».

«Мені не можна чорного їсти та білого. Тому я хліба мало їм, бо в мене цукровий діабет».

Ті чернігівці, які люблять споживати хліб, кажуть, що купуватимуть його навіть після зростання цін. У Всеукраїнській асоціації пекарів пояснюють, що причиною цього стало зростання вартості пшениці, цукру, соняшникової олії. Здорожчали також логістичні послуги й енергоносії.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button