Суспільство (відео)

Без алкоголю і без телеканалу «Інтер»: сесія обласної ради проголосувала за заборони (Відео)

13-та сесія обласної ради сьомого скликання запам’ятається Чернігівщині історичним голосуванням. За понад чотири роки війни на сході України депутати врешті визнали телеканал «Інтер» інформаційним інструментом, який розколює українське суспільство.

«Вимагаємо заборонити діяльність телеканалу «Інтер», що сприяє розпалюванню міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі», — громадський активіст Вадим Йовенко.

Вимоги чернігівських активістів депутати оформили у зверненні до керівництва держави й одноголосно підтримали його в сесійній залі. Спільним рішенням обранці проголосували і за обмеження продажу алкогольних напоїв на території області в нічний час.

Утім, повноважень забороняти продаж алкоголю депутати обласної ради не мають, а тому рішення сесії матиме рекомендаційний характер. Уже на місцях громади самі вирішуватимуть, що робити.

«Юридично це повноваження органів місцевого самоврядування, і вирішувати це питання повинні сесії сільських, селищних і міських рад у нас немає нічних закладів, тому прийняття такого рішення в нас не на часі», — голова Іванівської ОТГ Сергій Гарус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сесія обласної ради хоче обмежити продаж алкоголю на території області

«Треба дійсно виважено підійти до цього питання і останнє слово – за депутатами місцевих органів влади», — голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма.

«У нас це рішення діє з 2015 року, і ми виграли всі суди, зокрема й Верховний, супермаркет боровся, але ми виграли не вбачаю в цьому жодної проблеми, є тільки позитив, є хороші відгуки поліції та навколишніх жителів», — голова Корюківської ОТГ Ратан Ахмедов.

Депутати проголосували і за звіт про виконання обласного бюджету за І квартал цього року. За які саме показники голосували обранці – присутній на сесії громаді Чернігівщини невідомо, адже звіту не зачитували. Голова облдержадміністрації Валерій Куліч запевняє, що з обласним бюджетом все гаразд.

«Що стосується економічних показників – йдемо в плановому режимі», — голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

На сесії Валерій Куліч анонсував початок ремонту доріг на Чернігівщині. Уперше в області запрацював дорожній фонд, й облдержадміністрація отримала на баланс усі дороги місцевого значення, а відтак – можливість їх ремонтувати.

«На сьогодні визначені для всіх районів, усі кошти були розподілені згідно з мережею, яку має кожен районний центр, і кожен район визначився з тими дорогами, які вони ремонтуватимуть цього року, я маю на увазі місцеві дороги, що стосується державних – то ремонти відбуваються в плановому режимі», — голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

Загалом на 11-й сесії депутати розглянули понад 20 питань – освітянських, екологічних та бюджетних.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

7 коментарів

  1. Спасибо за новости про алкоголь, по «лицам» выступающих видно сразу, кто есть кто, кто мерзкая ломехуза, а кто переживает за своих соотечественников

  2. за позицию по Интеру я начинаю уважать нардепов Так держать

    1. это не нардепы, это депутаты облсовета. всего лишь

  3. Эти БЮРОКРАТИЧЕСКИЕ ЖОПОСЕДЫ с двойными подбородками опять «ЗАБЫЛИ» проголосовать об закрытии нарко-производств и нарко-точек в городе… Странный лозунг у черниговских депутатов: АЛКОГОЛИК НАМ НЕ ДРУГ, НАРКОМАН ТВОЙ БРАТ! НЮХАЙ, ДВИГАЙ И КУРИ- СТАНЕШЬ ДЕПУТАТ!

  4. Жополизам Интер мешает,разнарядку свыше получили и выслужились. Потому что правды боятся как черт ладана. Думают, если Интер запретят, то все будут смотреть тошнотворного вечно сморкающегося и кашляющего изгоя говнопольского с его чучундрами? Это дно

  5. Кто теперь может сказать, что в стране есть свобода слова? Я не смотрю интер, но я не хочу, чтобы его запрещали

Back to top button