Суспільство (відео)

Буревій на Чернігівщині знищив 50 гектарів лісу (Відео)

На Чернігівщині підраховують збитки від стихії, що пронеслася у кількох районах області.

Пошкоджено десятки покрівель житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Буревій також нашкодив лісовому господарству. Неподалік Андріївки в  урочищах Борок та В’юнище за попередніми даними знищено майже 50 гектарів лісу. Його вік 60-70 років. На місці працює комісія, яка обстежує територію.

Лісівники відзначають, що завдані збитки суттєві. Знадобляться чималі гроші на розчистку. Буревії на Чернігівщині останніми роками почастішали через зміну клімату.

«Пройшов буревій. У селах пошкодило покрівлі. У Пакулі – школу. Постраждав і чернігівський лісгосп, а саме урочища «Борок» та «В’юнище». Проводиться зйомка, яка покаже реальну картину збитків. Пошкоджено 20 гектарів у «Борку»  і 30 гектарів у «В’юнищі». Проблема в тому, що потрібна буде вирубка. Заходи безпеки будуть підвищені. Створено комісію. Буде акт обстеження і буде прийнято рішення про вирубку. У лісівників є правило, якщо вирубуєш 1 гектар, то маєш посадити 10-15. Останніми роками клімат змінюється, тому стихійні явища стаються частіше. Нещодавно тільки відновили ліс у Седневі. Там минулого весни буревій накоїв лиха«, — директор ДП «ЧЕРНГІВСЬКИЙ ЛІСГОСП» Сергій Мотрич.

Ще статті по темі

Back to top button