Суспільство (відео)

Безгрошів’я управлінь і коньяк за субвенцію: в мерії пройшла чергова нарада (Відео)

Пільгові гроші за надання комунальних послуг віддають безпосередньо пільговику. Такий механізм запрацював із жовтня цього року. Про це розповіла начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської ради. Таким чином чернігівці зможуть отримати ці кошти готівкою в банку або на пошті. Для цього треба подати відповідну заяву. Отримувати пільгові гроші можна й безготівково.

«Це коли «Ощадбанк» за даними реєстру управління створює обліковий запис одержувачів пільг, на який надходять кошти з Міністерства соціальної політики. «Ощадбанк» переказує кошти підприємствам не за пропорційним принципом, а за пріоритетним. Тобто спершу проводиться проплата за опалення, потім – гарячу та холодну воду. Останнім у цих пріоритетах є управління багатоквартирним будинком»,- Ірина Марчук, начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської у м.Чернігові ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові уніфікують урни

Говорили й про субсидії, які в опалювальний сезон отримують понад 13 тисяч жителів району. Прийом заяв продовжується й далі.

«Тільки за грудень місяць надійшло майже 600 заяв про призначення субсидій на опалювальний сезон. Як і раніше, особам надається вибір – або пільга, або житлова субсидія, в літній період сім’ї користуються пільгою. В зимовий період вигідніше отримувати субсидію»,- Ірина Марчук, начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської в м.Чернігові ради.

Під час наради мер запропонував уніфікувати всі урни у дворах багатоповерхівок і стандартизувати роботу житлово-комунального господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці тепер частіше звертаються по субсидії

«Зробити стандарт, що ми огороджуємо, що не огороджуємо, тобто за образом і подобою, а далі йти вже містом»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Цього року Чернігів не подав заявку на розподіл екологічної субвенції. Тому може втратити ці кошти. Це спричинило образу мера на керівництво області. Він запропонував свій вихід із ситуації.

«Членів комісій сьогодні обдзвонити. Технічно попросити питання це на сесії сьогодні не голосувати. Тому що в нас дружба така з областю, як ми не попросили, то нам ніхто й не підказав. Я з себе вини не знімаю, та разом із тим можна було й підказати», Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Мер обурився, що область обділяє місто під час розподілу коштів із субвенцій. А заговоривши про дотації на освіту, мер вирішив дати пораду керівнику фінансового управління міста, як треба працювати зі своїм колегою з області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів може залишитися без екологічних коштів

«Дати тобі пляшку коньяку? Візьми пляшку коньяку чи зайди до мене, я тобі дам. Іди до Дудка. Не треба мені коментувати нічого. І всі кошти, які приходять із держави на відповідний цей напрям… Вони повинні враховувати й наші освітні заклади»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

А от на святкування Нового року місто проситиме кошти у великих підприємців. Їхня допомога полягатиме в наданні подарунків для дітей з особливими потребами та в прикрашанні Чернігова.

«А сьогодні в нас питання було, ми шукали кілька сотень тисяч гривень на проведення свят. І що ми порізали? Ми порізали зарплати співробітників. То можна було б попросити підтримки»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міська рада звернеться до підприємців по допомогу у проведенні новорічних свят

Наприкінці наради мер укотре наголосив на тому, що грошей нема, і дорікнув управлінням у фіктивній економії.

«Грошей нема. Олено, щоб я наступного року взагалі не чув про таку тему, як економія. Це хто вигадав таке? Отже, ми вам зараз поріжемо штати й поріжемо асигнування, щоб у вас не було економії. Ви тут найрозумніші, чи що? Про яку економію ви мені розказуєте? Відносно чого ви зекономили?»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також на нараді традиційно обговорили благоустрій прибудинкових територій та борги населення перед теплогенеруючими компаніями.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button