Суспільство (відео)

«Безпечне місто»: хто і яким чином «підглядає» за чернігівцями (Відео)

Система відеоспостереження «Безпечне місто Чернігів» — надважливий інструмент у питаннях дотримання громадського порядку та боротьбі зі злочинністю. Неодноразово вона фільмувала акти вандалізму, таким чином, значно полегшуючи пошук порушників.

«У нас є моніторинговий центр, сидить черговий, який отримує дзвінки від жителів Чернігова, вони надходять на наш телефон. Також через кол-центр, якщо питання по нашому напрямку, то людину автоматично переадресовує до нас і ми вирішуємо питання в найкоротші терміни», — Олексій Мисенко – начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

Станом на зараз в Чернігові розміщено 426 камер спостереження, 70 з них виведені з ладу, через бойові дії, що відбувались на території області. Утім, за планом розширення системи «безпечного міста» планується значне збільшення кількості пристроїв.

«Ми підіймаємо питання, Дмитро Володимирович підтримує нас в цьому напрямку, що потрібно збільшити кількість камер, мінімум до 1000. Тоді ми матимемо змогу відслідковувати майже будь-який рух по місту Чернігову. Створити більший моніторинговий центр, в якому працюватимуть не лише працівник муніципальної варти, а є практика де в таких центрах знаходяться співробітники поліції, співробітники ДСНС», — Олексій Мисенко – начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

Також триває обговорення з приводу можливого встановлення в місті камер-роботів, які будуть здатні відслідковувати, фіксувати та надсилати сигнал про надзвичайну подію.

«Наприклад, якась пожежа. Не потрібно виїжджати, а подивилися – просто горить листя. Якщо ДТП, то також зафіксувати, і ефективно використовувати», — Олексій Мисенко – начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button