Суспільство (відео)

Безпека на «Золотому березі»: чернігівські водолази не змогли пояснити своїх дій у критичній ситуації (Відео)

Минув майже тиждень, відколи в Чернігові стартував пляжний сезон. Уже о 9-й ранку на «Золотому березі» є відпочивальники. Сюди приходить молодь, пенсіонери та батьки з малечею. Пані Інна з маленькою донькою цього року прийшли на пляж уперше.

«Поки що зауважень нема. Місця багато, людей зранку ще мало далеко не заходимо, під бережком. Із дитиною далеко не побіжимо, не поплаваємо. Якщо тільки дорослі, і то далеко не запливаємо, плаваємо вдвох із кимось»,- Інна, відпочивальниця.

Здебільшого чернігівці задоволені умовами відпочинку на міському пляжі. Однак кажуть, що є й недоліки.

«Тут можна відпочивати самому, з родиною, з друзями, вся інфраструктура є. Що стосується дна, то зведення кам’яних хвилерізів було марне. Бо вони зараз зруйнувалися, біля хвилерізів під водою каміння, люди раняться та потрапляють до травмпунктів. Це треба якось виправити»,- Анатолій, відпочивальник.

«Добре те, що ми з дитиною, облаштовано для дітей. Єдине – тут багато ракушок, ними можна дуже сильно поранити ноги. Крім ракушок, ще не так багато кабінок для переодягання. Туалети, якщо ви з маленькими дітьми, то доводиться бігти через половину пляжу. Чому не облаштувати в доступі?»,- Віктор, відпочивальник.

Відпочивальники кажуть, що цього року річка зміліла. Але правил безпеки вони все одно дотримуються.

«Трохи мілко. Але для мене чудово, і для дітей прекрасно. Я далеко не заходжу»,- Любов Дмитрівна, відпочивальниця.

«Не запливаю за буйки. Не вживаю алкоголь»,- Юрій, відпочивальник.

Та ситуації бувають різні. Аби мінімізувати ризики утоплення, в міській раді вирішили забезпечити чергування водолазів на міському пляжі.

«Сьогодні ми прийшли, я нікого не бачив. Минулого разу ми були в цей же час, з 9-ї до 12-ї, хлопець був на вишці весь час, нікуди не відходив. Сьогодні нікого не бачив»,- Віктор, відпочивальник.

Офіційно пляж «Золотий берег» розпочинає свою роботу о 10-й ранку. Саме в цей час сюди прибув рятувальний човен.

Однак розповідати про те, як вони мають діяти у кризовій ситуації, водолази навідріз відмовились. Мовляв, нехай усе вирішує керівництво.

«Їдьте на станцію, розмовляйте з начальством».

Утім, вони все ж зателефонували керівництву обласної рятувально-водолазної служби. У відповідь наша знімальна група почула таке.

«Ні, він нічого не даватиме, а я тим паче».

Із нами все ж таки поділилися контактами заступника керівника обласної рятувально-водолазної станції, з яким наша знімальна група намагалась домовитися про інтерв’ю. Однак Ігор Олександрович зустрітись і все ж дати свій коментар так і не погодився.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button