Суспільство (відео)

Біль Афганістану: пам’яті героїв, що пройшли дві війни (Відео)

У Чернігові з нагоди дня вшанування учасників бойових дій на території Афганістану провели низку урочистостей. Відправною точкою стала стела пам’яті загиблим воїнам-чернігівцям в антитерористичній операції, адже «афганці» і тут зіграли значну роль у захисті кордонів нашої держави.

«Той військовий обов’язок, який був покладений тією державою, ми виконали. Ми сподівалися, що це остання війна в нашому житті, на жаль, так не склалося. Вже три роки йде війна, на якій теж гинуть «афганці». Хотілося б, щоб не було більше втрат, щоб не оголошувались дні скорботи», —  голова чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану Олександр Соколов.

Заходи продовжились біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. Вшанувати пам’ять наших земляків, які загинули на чужій землі, під палючим сонцем Афганістану, прийшли перші особи міста та області, воїни інтернаціоналісти, учасники бойових дій в АТО, родини ветеранів.

«Я згадую 16 грудня 1990 року, коли відкривався пам’ятник чернігівським землякам, які загинули в Афганістані. Найстрашніший момент був, коли звідти Алеєю йшли матері, які втратили своїх синів. Вони побачили на плитах прізвища своїх дітей і попадали», — голова чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану Олександр Соколов.

У різні часи незалежності України були різні думки щодо доцільності тієї війни, але, за словами мера Чернігова, як тоді за радянських часів, так і зараз наші земляки насамперед виконували і виконують накази та свій обов’язок солдата, захисника Батьківщини.

«Погана система координат краща, ніж взагалі ніякої. Коли солдат почне задавати запитання, правильні команди чи неправильні, не буде армії, порядку, держави», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Привітав воїнів-інтернаціоналістів і народний депутат України Валерій Давиденко, який тісно співпрацює з районними ветеранськими організаціями «афганців» області. Була надана допомога родинам загиблим воїнам в Афганістані. Саме вони виховали справжніх героїв і бійців.

Ще статті по темі

Back to top button