Суспільство (відео)

Біль війни жителів чернігівського мікрорайону (Відео)

Мікрорайон Бобровиця – оголений нерв на тілі героїчного Чернігова.

Під час активних бойових дій саме він прийняв на себе найбільший удар і став своєрідною буферною зоною. Сьогодні вулиці району – в руїнах. А місцеві жителі благають усіх небайдужих про допомогу.

«Ми всі дуже цінуємо нашу землю. Люди мали можливість побути і за кордоном, але всі повернулися сюди, бо всі ми цінуємо наше коріння і ми дуже піклуємось, аби все навколо мало певний вигляд», — Наталія Поліщук – куратор вулиці Кленова; жителька мікрорайону Бобровиця.

Найбільше сил жителі Бобровиці вкладають у відбудову власних домівок. Та разом із цим щоденно місцеві докладають титанічних зусиль, аби вдихнути в увесь рідний куточок хоч дрібку життя. Та ресурсів для оновлення чималого шматка міста в них просто немає.

«У нас не завжди вистачає сил, тому ми звертаємося до нашої влади. Для того, аби нам допомогли якось відновитися. У нас дуже багато нагальних питань і ми всі чекаємо на весну та на Перемогу, але маємо бути готові до цього», — Вікторія Маркова – куратор вулиці Ніни Сагайдак; жителька мікрорайону Бобровиця.

Зараз місцеві потребують підтримки. У кожного з них своя болюча історія, що потребує активних дій і рішень не лише від них. Утім, поки ті, хто здатен допомогти, відмовчуються, жителі Бобровиці благають про допомогу.

Одним із найнагальніших питань є створення транспортного сполучення.

«У нас раніше дуже продумані були 17 та 26 маршрути, до війни. Ми дуже просимо, аби ви їх відновили. Ми дуже вдячні, що відновили 28А, але він дуже мало вирішує питань», — Вікторія Маркова – куратор вулиці Ніни Сагайдак; жителька мікрорайону Бобровиця.

Також місцеві потребують доступу до продуктів харчування та ліків. Зараз, аби придбати їжу, їм треба їхати вглиб міста, адже магазину чи аптеки в районі просто нема.

Водночас люди потребують психологічної допомоги, адже після пережитих подій чимало досі не в змозі самостійно оговтатися.

Та найбільше місцеві мріють про те, аби всі їхні благання про допомогу нарешті були почутими, і їхні вулиця, район і місто мали можливість на відновлення та розвиток.

«Нам дуже хочеться мати майбутнє цієї землі і цих родинних стосунків, які тут складалися поколіннями», — Вікторія Маркова – куратор вулиці Ніни Сагайдак; жителька мікрорайону Бобровиця.

До цього сюжету ввійшла лише дрібка інформації, яку нам розказали місцеві. Скільки ще горя змогла вмістити в собі маленька вуличка Чернігова, навіть страшно уявити. Та точно зрозуміло, що, об’єднавши зусилля, нам вдасться зробити так, аби цих людей почули та допомогли.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button