Суспільство (відео)

Не втратили жодного документа: УДМС у Чернігівській області відзвітували про роботу за 2022 рік (Відео)

24 тисячі 305 паспортів громадянина України у вигляді ID-карток було видано по області за 2022 рік і 43 тисячі 482 паспорти громадянина України для виїзду за кордон. Такі показники повідомляє Управління Державної Міграційної служби України в Чернігівській області. Як і для країни загалом, так і для працівників міграційної служби минулий рік видався нелегким. 24 лютого 2022 року разом з окупацією населених пунктів Чернігівщини російські війська займали і приміщення підрозділів, зокрема Городнянського сектору. Утім, завдяки злагодженій роботі працівників найцінніші документи вдалося зберегти.

«Результатом таких злагоджених дій, якими ми пишаємося, є те, що в період активних бойових дій жоден паспортний документ – як внутрішній, так і паспортний документ для виїзду за кордон – не було втрачено і не було знищено»,- Ксенія Лук’янець, начальник УДМС України в Чернігівській області.

Також була проведена низка безпекових заходів для збереження всіх архівних документів, державних бланків і реєстрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра в Чернігові прогнозується до 13º морозу

«Але попри всі вжиті заходи, є результати, яким ми не могли перешкодити: два пошкоджені приміщення в управлінні Держаної міграційної служби, це приміщення нашого територіального підрозділу Чернігівського району. На жаль, їх неможливо відновити на сьогодні.

І також Городнянський наш територіальний підрозділ, який також і пошкоджено, і пограбовано»,- Ксенія Лук’янець, начальник УДМС України в Чернігівській області.

УДМС у Чернігівській області підпорядковуються 24 територіальні підрозділи, з них 16 підрозділів з 01.07.2022 року перебували на простої, станом на 31.12.2022 року на простої залишаються 12 підрозділів. Наразі триває робота з їх відновлення, і вже найближчим часом запрацює Ічнянський підрозділ. Утім, у відомстві зазначають: більшість послуг можна отримати онлайн, а попит користування таким ресурсом зріс на 50 відсотків за останній рік. Крім замовлення послуг, він містить широку базу відповідей на різноманітні запитання, які найчастіше виникають у громадян при взаємодією з міграційною службою. https://dmsu.gov.ua/chernihiv

«Всі запитання та відповіді є на цьому сайті, вони постійно доповнюються, з огляду на ваші звернення та дзвінки на гарячу лінію. Тому ви можете, самостійно використовуючи інформацію на сайті, отримати відповіді на свої запитання більш оперативно»,- Ксенія Лук’янець, начальник УДМС України в Чернігівській області.

Загалом за 2022 рік за ініціативи Державної міграційної служби України було прийнято 25 постанов Кабінету Міністрів України для забезпечення доступності послуг і для подолання викликів, перед якими постали громадяни у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button