Суспільство (відео)

Білорусь проти України: інформаційна маніпуляція чи найімовірніший сценарій (Відео)

Чи нападе білорусь на Україну? Запитання, яке дедалі частіше звучить в інформаційному просторі. Скупчення ворожої техніки та військових на кордоні і справді змушує задуматися над тим, чи можливо це. Сьогодні ми поцікавилися в чернігівців їхньою думкою з приводу можливості вторгнення білорусі.

«Ви знаєте, в цей час треба бути обережним повсякчас. І повсякчас думати не тільки про себе, а й про всіх навколишніх, тому безпосередньо безпека – це наше життя, і ми повинні в наш час думати про все навколо».

«Ну, боятися не варто, але треба чекати і готуватися».

«Не знаю, чи варто боятися. Потрібно, звісно, завжди стежити за повітряною тривогою, потрібно дотримуватися певних правил, потрібно берегти себе та зберігати спокійно. Не панікувати. Продовжувати жити і сподіватися, що все буде добре».

«Я думаю, що здоровий глузд повинен перемогти».

«Туди підводять війська, я думаю, варто перейматися».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог знову обстріляв прикордоння Чернігівщини

«Ну звісно, треба перейматися, треба бути готовими до цього. Наприклад, учора передавали, що буде ракетний удар, і ми підготувалися, я вважаю, це актуальна тема».

«Думаю, що ні, на даний момент. Я думаю, що на західну Україну вони повинні. Наскільки вони кажуть, що хочуть перекрити західне озброєння. А на Чернігів, на Київ вони ж уже раз ходили. Тому я вважаю, що російська армія та білоруська армія на Київ навряд чи щось зможе зробити».

«Ви знаєте, я сам білорус, із Гомельської області. Тут, у Чернігові, живу вже 40 років, але я вважаю, що ніколи вони не підуть сюди, білоруси ніколи не підуть. Тому що білоруси зовсім не такий народ, щоб піти на такий ниций вчинок. Ніколи не підуть. Росіяни 100% підуть, але білоруси ніколи не підуть».

Подібні теми вже неодноразово ставали прикладами інформаційного терору українців. Кожному відомо, що країна-агресор застосовує в цій війні всі доступні методи тиску, аби знищити віру українців у власну перемогу. Втім, секретар РНБО Олексій Данілов заявляє, що в білорусі на сьогодні немає такої концентрації військ, як була станом на 24 лютого. А отже, фактично, загрози вторгнення немає. Та не втрачаймо пильності, адже ніхто не може передбачити перебігу подій завтрашнього дня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button