Суспільство (відео)

Знижки на комунальні послуги, демонтаж вивісок та інше: в Чернігові провели виконком (Відео)

Частина чернігівців платитиме половину вартості житлово-комунальних послуг. Таке рішення ухвалили під час чергового засідання виконкому міськради.

«Просимо підтримати надання додатково встановленої чинним законодавством 50-відсоткової знижки на оплату житлово-комунальних послуг сім´ям військовослужбовців, які загинули в Афганістані, сім´ям осіб, які загинули в АТО»,- Ірина Марчук, директор департаменту соціальної політики ЧМР.

Водночас виконком збільшив вартість за навчання в закладах позашкільної мистецької освіти Чернігова.

«У зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати ми врахували всі ці моменти. Вартість не перевищуватиме середньої оплати по Україні в межах 210-350 грн»,- Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деякі чернігівці отримають знижку на житлово-комунальні послуги

Не оминули увагою питання демонтажу вивісок. Найближчим часом мають прибрати майже два десятки таких об’єктів.

«Комісія ухвалила рішення від 1 грудня щодо демонтажу. Налічується всього 19 вивісок»,- Віталій Хрустицький, начальник КП «Муніципальна варта».

Говорили і про відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам.

«6 грудня відбулося чергове засідання комісії щодо визначення та затвердження сум збитків при використанні земельних ділянок без правовстановлювальних документів, розглянуто 20 суб´єктів юридичних і фізичних осіб, про що було складено 15 актів на загальну суму 1 млн 581 тис. 889 грн»,- Василь Дмитренко, начальник управління земельних ресурсів ЧМР.

До того ж під час виконкому розглянули низку інших питань. Зокрема, прийняли в комунальну власність Чернігова кисневі концентратори для міських лікарень №2, 3 і 4. А також у комунальне некомерційне підприємство «Сімейна поліклініка».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button