Суспільство (відео)

Більшість чернігівців не хоче залишати країну (Відео)

Останнім часом українці покидають свою країну та виїжджають за кордон – на постійне місце проживання або на заробітки, оскільки втомились від кризових явищ в економіці, від нестабільної політичної ситуації, від низького рівня доходу та прагнуть забезпечити краще майбутнє своїй сім’ї.

Питання: Чи хочуть чернігівці переїхати за кордон на постійне місце проживання?

— Звісно, хочу, тому що не влаштовує уряд, ці закони. Я взагалі переїхала з України, зараз перебуваю у Росії, в Москві, працюю 4 роки, сина забрала. Мрію забрати чоловіка і маленького сина.

— Хотіла б, бо з роботою погано. У нашій Конституції все безплатно, а, не дай Боже, людина захворіє, треба за все платити, немає захищеності.

— На постійне місце проживання, мабуть, ні, бо Україну люблю. Коли за кордоном перебуваю, то одразу хочеться до Чернігова.

— Мені здається також, на якийсь час – подивитись, щось нове дізнатись. А на постійне проживання – ні, люди інші, немає рідних.

— Думаю, в нас люди більш приязні.

— Принаймні я – ні, мені і тут нормально.

— За кордоном все чуже, можуть не признати.

— Не можу виїхати з України, бо це моя країна, я повинен у ній жити.

— Ні, бо я люблю Україну, я сам із Луганська, живу тут із 1983 року, і дуже переживаю за те, що там відбувається, мої батьки тут зараз через це.

— Ні, не хотів би. Тому що мені подобається в моїй країні, мені подобаються наші люди, вони хоч деякі і злі, але ж свої.

— Ні, звісно. Так, тут є труднощі, але це наша країна, і ми повинні її піднімати. Я народилася українкою і буду українкою, я пишаюсь тим, що я українка.

Ще статті по темі

Back to top button