Суспільство (відео)

Біометрія для іноземців та QR-коди: міграційна служба розповіла про здобутки (Відео)

Тотальна комп’ютеризація та доступність як для відвідувачів, так і для ЗМІ. Це основні досягнення та пріоритетними плани на майбутнє для міграційної служби в Чернігівській області. Сьогодні її керівниця Ксенія Лук’янець прозвітувала про підсумки і плани. Щодо відкритості – була впроваджена новинка для внесення зауважень про роботу служби.

«Цього року був впроваджений QR-код для засобів мобільного зв’язку, з допомогою якого ви маєте змогу передати відгук працівникам обласного апарату, а також свої зауваження для покращення роботи територіальних підрозділів»,- Ксенія Лук’янець, начальник УДМС України в Чернігівській області.

Пріоритетом стало покращення матеріально-технічного та програмного забезпечення з метою якісного надання адміністративних послуг. З паперу все «заганяється» в комп’ютер.

«Переведення паперових документів та архіву в цифровий формат. Це сприяє швидшому наданню адміністративних послуг, також це зручніше та унеможливлює певну видозміну інформації»,- Ксенія Лук’янець, начальник УДМС України в Чернігівській області.

До пріоритетної зарахували й роботу з іноземними громадянами – як боротьбу з нелегалами, так і роботу із законними  емігрантами.

«З квітня 2019 року запроваджено оформлення біометричних документів і для іноземців. До цього ми мали біометричні документи лише для громадян України»,- Ксенія Лук’янець, начальник УДМС України в Чернігівській області.

Щодо планів на майбутнє, то це вдосконалення доступності та відкритості у роботі з відвідувачами.

«Стратегічними цілями на 2020-2021 роки обрано доступність послуг без будь-яких обмежень. Комбінування електронної та живої черги прийому, також із можливістю оплати онлайн»,- Ксенія Лук’янець, начальник УДМС України в Чернігівській області.

Загалом сьогодні міграційна служба є одним із флагманів щодо інновацій серед державних служб, а саме адаптація власної роботи до сучасних європейських стандартів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button