Суспільство (відео)

«Під прицілом»: садочки Чернігова – під загрозою закриття (Відео)

«Дуже-дуже подобаються мені вихователі, а ще заняття, і ще я дуже люблю своїх друзів, які ходять у цей садочок»,- Боцуло Валерія – вихованка дитячого садочка №16.

Це Валерія. Вона вихованка дитячого садочка номер 16, і хоча сама дівчинка вже готується до школи, сьогодні до улюбленого садочка вона привела свою молодшу сестричку.

Утім, ніхто точно не знає, чи зможе її сестра навчатися тут. Адже сьогодні садочок номер 16 – під загрозою закриття.

Заклад, історія якого налічує понад сорок років, на жаль, трохи постраждав під час бойових дій у Чернігові, також роль відіграє те, що в садочку невелика кількість вихованців, а отже, вигідніше профінансувати ремонт великих садочків і закрити маленькі. Втім, працівники та батьки цього дошкільного закладу готові відремонтувати все власними силами, аби лише мати можливість продовжувати повноцінно функціонувати.

«Більшість усе-таки пошкоджених дитсадків. Якісь більше, якісь менше, і оце вирішити не так просто, як здається, але ми все ж таки – серед найменш постраждалих, у нас постраждали вікна і практично з одного боку. На щастя, у нас на територію нічого не прилітало, у нас не пошкоджений дах, у нас не пошкоджені комунікації, у нас цілий сарай. У нас дуже гарне приміщення овочесховища. Лише тільки скло і вікна.

А все це ми готові зробити і самі, якщо нам буде дозволено. Своїми силами могли б зробити»,- Ірина Терещенко – завідувачка дитячого садочка №16.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграрні пристрасті: на Борзнянщині нарікають на місцеве державне підприємство

Садочок має належну навчальну базу: облаштовані всім необхідним приміщення, а на подвір’ї закладу висаджені всі програмові рослини.

«Усі групи мають усе належне: інвентар, обладнання, дитячі меблі. Тобто все необхідне на сьогодні є.

На території ростуть усі програмові дерева, кущі та вся програмова зелень, яка потрібна для наочності дітей. Територію ми дуже доглядаємо. Навіть зараз, коли нема дітей, заходиш і так сумно, не чути їхніх голосів, але ми постійно косимо, клумби впорядковуємо. Підтримуємо, приходять дівчата. Не залишаємо без догляду»,- Ірина Терещенко – завідувачка дитячого садочка №16.

Також важливим є те, що садочок поряд має бомбосховище, яке зараз є надважливою умовою.

«До речі, таке питання мені ставлять щодо бомбосховища, у нас, на жаль, у нашому закладі є великий підвал, але він не пристосований. Але буквально 50 метрів – сусіди, 11-й колегіум, і там є гарне бомбосховище, в якому є місце наше. Офіційно для нас. Ми спілкуємося, ми співпрацюємо з ними, і щороку ми переглядаємо певні документи з цивільної оборони»,- Ірина Терещенко – завідувачка дитячого садочка №16.

Не одне покоління вихованців вдячне садочку за чудові миті дитинства. Найкращим доказом цього є те, що упродовж багатьох років батьки довіряють йому найдорожче – своїх діточок.

«Мій син дуже добре пройшов адаптацію в цьому садочку, коли вперше завітав до нього. І я вам скажу, жодних нарікань на персонал за час перебування дитини в садочку не було.

В мене тільки добрі, хороші, позитивні емоції виникають, коли ми згадуємо, як відвідували садочок»,- Людмила Остапчук – мати вихованця дитячого садка №16.

«І наші випускники, дорослі випускники, які вже стали дорослими людьми, вони потім приводили своїх дітей. І я хочу про себе сказати: мої діти відвідували цей дитячий садок, а потім і онуки. Хоч я живу далекувато звідси і в моєму районі є зовсім інші дитячі садки»,- Людмила Логіна – працівниця дитячого садка №16.

Дитсадок номер 16 не єдиний перебуває під загрозою закриття. Звісно, на те є свої причини. Втім, чи варто в такий складний час позбавляти дітлахів того, до чого вони звикли та що вони полюбили?

«Я не хочу, щоб закривали мій садочок, я хочу, щоб моя сестра ходила до цього садочка»,- Боцуло Валерія – вихованка дитячого садочка №16.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button