Суспільство (відео)

Сусідські розбірки залишили під’їзд без гарячої води (Відео)

Жителі будинку 14-Б, що по вулиці Захисників України, вже два тижні живуть без гарячої води. Через застарілі комунікації та сусідські непорозуміння одне з благ цивілізації стало для них закритим.

«Прогнила труба гарячої води. Щоб її замінити, треба, щоб дала доступ квартира 71. До неї потрапити не можна, бо вона не дає доступу», — розповідає майстер слюсарів і сантехніків ЖЕК-10 Михайло Федорін.

«Без води. Внучка півтора рочка лежить, 38 температура. Дочка лежить. До ванни заходити не можна. Бо туди заходиш – як у погріб», — говорить житель будинку по Захисників України, 14-Б  Сергій Середенко.

«Безумовно, що погано без води», — додає житель будинку по Захисників України, 14-Б Іван Лапко.

«Я інвалід. Як я повинна гріти воду?» — запитує жителька будинку по Захисників України, 14-Б Марія Каліченко.

«Поможіть, будь ласка. Без води дуже і дуже важко», — зазначає жителька будинку по Захисників України, 14-Б  Ганна Вітевська.

Першим реагувати на крик душі мешканців мав би місцевий ЖЕК номер 10. Але вони безсило розводять руками – на доступ до аварійного місця немає  згоди власниці квартири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прес-тур на Вал для журналістів перетворився на розбірки між екологами і владою

«Викликали міліцію. Вона каже – ми не маємо права примусити її, це приватна власність», — розповідає жителька будинку по Захисників України, 14-Б  Марія Каліченко.

Загалом на цьому етапі ситуація для жителів будинку здається безвихідною. Тому вони від душі критикують і ЖЕК, і інші комунальні служби, причетні до  проблеми.

«ЖЕК, як завжди, погано реагує на це. Постійно треба щодня телефонувати», — відзначає жителька будинку по Захисників України, 14-Б Тетяна Сілковська.

«Коли вони беруться до роботи, вони прямо заявляють: ми відповідальності не несемо», — говорить житель будинку по Захисників України, 14-Б Іван Лапко.

«Шостого лютого я телефонувала до кол-центру. Відповіли мені: Чекайте, ми ваш номер записали. Завтра будете першими. Сьогодні яке число? – Друге. – Оце все я чекаю, що я буду перша», — говорить жителька будинку по Захисників України, 14-Б Анна Носенок.

«Стосовно ЖЕКу, то дядько сказав золоті слова. Нова труба, її не пофарбували. Півроку минуло – вона іржавіти почала», — розповідає житель будинку по Захисників України, 14-Б Сергій Середенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дозована вода: чернігівці про ночі без гарячого водопостачання

Жеківцям вдалося знайти номер телефону рідних бабусі, яка проживає в квартирі, де знаходиться шахта доступу до комунікацій.

«Він сказав, що зателефонує своїй мамі. Вона надасть вам доступ. Ви подивитесь, що там треба зробити, і потім я буду вирішувати: або допускати, або не допускати», — говорить майстер техдільниці ЖЕК-10 Катерина Іванівна.

Одразу після цих слів наша знімальна група стала свідком того, що пройти до квартири все ще складно. Її мешканка, Любов Семенівна, нарікає на жеківців, після робіт яких, за її словами, в її помешканні може залишитись безлад.

«І вони що мені зроблять? Так як моїй дочці розбили унітаз. Заради Бога, залиште мене в спокої. Та в мене вже серце розривається. Я тільки з лікарні, а мене вже тиждень, вже другий тиждень», — говорить жителька квартири, через яку можна зробити ремонт Любов Семенівна.

Тому епопея війни за гарячу воду ще не закінчена. Люди налаштовані рішуче і готові штурмувати виконавчі органи влади міста. Очевидно, що малими кроками прогноз мера щодо комунального апокаліпсису починає справджуватись.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button