Суспільство (відео)

Битва розумів замість нудних лекцій: у Чернігові провели інтелектуальну гру для студентів (Відео)

Для студентів «Чернігівської політехніки» провели пізнавальний квіз. Під час інтелектуальної гри, що стосувалася представницької демократії, вони змогли отримати нову інформацію та перевірити вже здобуті знання.

«Підхід до навчання сучасний – це поєднання теорії і практики, це співпраця зі стейкхолдерами. Оскільки в нас є такий предмет, як соціальна робота в громаді, і є теми з децентралізації влади, чому це важливо, і тому що функції соціальної роботи зараз переходять в ОТГ, то майбутні фахівці мають розуміти систему, як побудоване місцеве самоврядування тощо», — Тетяна Децюк, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи НУ «Чернігівська політехніка».

Така інтелектуальна гра проходить в усіх обласних центрах України. Квіз провела громадська організація «Агенція міських ініціатив». Через такі інтерактивні заходи молоді розповідають про діяльність органів місцевого самоврядування та долучають її до їхньої діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ван Гог і Клод Моне «побували» в Чернігові: студенти відтворили стилі відомих митців (Відео)

«Другий рік організовуємо такі квізи. Це інтелектуальна гра, під час якої ми розказуємо молоді про місцеву демократію. Про те, які є повноваження в органів місцевого самоврядування, які є повноваження в депутатів, взагалі з чого складається орган місцевого самоврядування тощо», — Тетяна Романова, виконавча директорка ГО «Агенція міських ініціатив».

«Ми на одну з пар запрошували пані Тетяну, вона розказувала про інструменти участі і ми домовилися, що можна провести пару в цікавій формі, тому що сучасним студентам, сучасній молоді просто лекції та інформацію тяжко сприймати, а от у такій інтерактивній формі. Тим паче, зараз у нас іде Тиждень Інституту права і соціальних технологій, ми вирішили поєднати корисне з приємним», — Тетяна Децюк, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи НУ «Чернігівська політехніка».

До гри залучили студентів третього та першого курсів.

«Вже третій курс буде обмінюватися своїми знаннями з першим курсом. Та й у командах будуть гуртуватися, спілкуватися. Це дуже корисно і важливо», — Тетяна Децюк, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи НУ «Чернігівська політехніка».

«У нас є предмет «соціальна робота в громаді», тому це буде цікавим досвідом для нас – дізнатися, як це все створюється… Тому ми вирішили взяти участь. Це для нас новий досвід і тому нам як майбутнім працівникам у будь-якій сфері це потрібно для подальшого саморозвитку, самовдосконалення та вдосконалення країни», — Юлія Самойленко, студентка третього курсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинські студенти подарували «кошик добра» стареньким (Фото)

«Щоб дізнатися більше нового про цей предмет. Для цікавості, можливо, більше знань здобути. На сьогодні це сучасна проблема, і кожен сучасний громадянин повинен знати про децентралізацію, соціальну політику в громаді», — Інна Лепеха, студентка третього курсу.

Участь у квізі взяли чотири команди, це майже два десятки студентів. Квіз налічував три раунди.

«Перший раунд – це «Вірю, не вірю», тобто буде запитання, відповідь і треба сказати, вірите чи не вірите цій відповіді. Другий тур – треба вибрати правильну відповідь. Третій тур – це теж правильну відповідь треба додумати. Всі запитання взяті не тільки з української місцевої демократії, а й зі світової, тобто світові цікаві приклади, факти тощо», — Тетяна Романова, виконавча директорка ГО «Агенція міських ініціатив».

Потім кожен зміг перевірити правильність своїх відповідей.

Тетяна Романова каже, що торік до квізу долучали людей різного віку. Цьогоріч вирішили зробити акцент на молоді та співпрацювати саме з «Чернігівською політехнікою». Команда, яка стала переможцем цього квізу, візьме участь у фінальній грі, що проходитиме в Одесі. Там чернігівські знавці представлять область на всеукраїнському рівні. З часом ще не визначилися. Усе залежатиме від епідеміологічної ситуації в державі.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button