Суспільство (відео)

«Боролися з однією проблемою – отримали іншу», — Куліч про причини екологічної катастрофи на Острі (Відео)

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч спростував думки про забруднення річки Остер виробничими підприємствами.

За його словами, фактично Остер уже не річка, а меліоративний канал.

Рівень ґрунтових вод тримали на високому рівні, аби в людей не пропала вода з колодязів. Однак у результаті це призвело до екологічного лиха. Для нормального функціонування водойму необхідно очистити. Зробити це можна лише на державному рівні, розповів очільник області на зустрічі з журналістами.

— Я вам гарантую, що жодних скидів там не було, я розбирався з технологією. На сьогодні річка Остер, по суті, є меліоративним каналом.

По всій довжині там є дамби і таке інше. З урахуванням того, що на Козелеччині минулого року було багато пожеж торф’яників, ми навесні цього року звернулися до басейнового управління, щоб вони не відкривали шлюзи, а тримали дуже високий рівень води в каналах.

Це збільшило рівень ґрунтових вод і забезпечило людей водою в колодязях. Закриття цих каналів призвело до зменшення проточності води. Такі замори й відбуваються в подібних водоймах.

Коли була висока температура, то вода нагрілася до 30 градусів. Це спричинило різкий розвиток рослин і їх подальше гниття. Це призвело до поглинання кисню, — Валерій Куліч, голова Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button